Nieuws

Finale Podiumvrees op vrijdag 20 april in poppodium Volt, Sittard

De Finale van Podiumvrees 2018 komt er aan. Maar liefst 5 bands uit de regio 046 strijden vrijdag 20 april om die felbegeerde plek op het Mama’s Pride Festival 2018 in Volt. De winnaar van deze bandcompetitie opent op zondag 13 mei het Moederdagfestival in het Burgemeester Damenpark. De band Endeavour uit Stein won vorig jaar; de zangeres Lotte Walda met haar band het jaar voordien.

Dit jaar zijn vijf – veelal jonge – formaties uit diverse muziekrichtingen doorgedrongen tot de finale. Mirror Man bijvoorbeeld is fan van The Black Keys, Gary Clark Jr, Frank Zappa, Captain Beefheart en grijpt net zo makkelijk terug op de erfenis van The Doors. Ze komen ergens uit het ‘Geleense roedel’ van DeWolff en dat hoor je. Leuk fris nieuw jong retro-geluid dat staat als een huis.

Two & A Half Pennies bestaat voor een groot gedeelte uit Endeavour (de band die vorig jaar Podiumvrees won). Hun inspiratie halen ze bij Stevie Ray Vaughan, Triggerfinger, maar ook Nina Simone, The Raconteurs, Nancy Sinatra, zelfs George Gershwin en aan de andere kant Phil Collins, Jimi Hendrix, Muddy Waters, Joe Bonamassa, Johnny Cash, Seasick Steve, DeWolff, Snoop Dogg en meer. Ken je klassiekers! Ze slaan een brug tussen die traditionals in een lekkere stevige rockshow.

De formatie Morose ontsproot in 2015/2016 tijdens Kunstbende. Vorig jaar namen ze al deel aan Podiumvrees. Dit jaar staan ze in de finale! De band verlegde het zwaartepunt van melancholische, rustige jazz en pop, naar muziek met een ietwat stoerder karakter. Zo wordt er in diverse nummers gerapt en spelen de gitaar en bas een grote rol in de solo’s. Aan energie ontbreekt het daarbij niet op het podium. Ready to rock, deze tribe.

Nog zo’n bekende: Barn & Belle. Barn komt uit Geleen en is sinds het Conservatorium van Maastricht en de Popacademie van Enschede in diverse formaties actief. Nam eerder al aan Podiumvrees deel; overigens ook aan talentontwikkelingsprogramma’s Kunstbende en Popsport. Barn brengt samen met Belle americana, blues- en roots-muziek waarbij hij zichzelf begeleidt op zijn oilcan-guitar, de banjo, of dobro en de wanderer’s drumkit bij Belle in prima handen is. Verrassend muzikaal dit duo.

De vijfde formatie die aantreedt heet KORVO. Hun gemiddelde leeftijd is 18 jaar. Ze zijn eind 2016 opgericht en hebben hun roots eveneens in Zuid-Limburg. Verwacht warme én catchy zang, sterke melodische gitaarriffs en een strakke samensmelting van bas en drums. Een vernieuwende sound binnen het progressieve genre, zeggen ze zelf. Hun inspiratiepalet omvat Porcupine Tree en Editors. Eén van de vijf kanshebbers om op zondag 13 mei Mama’s Pride te openen, op Moederdag dus.

De entree voor de Podiumvrees Finale 2018 vrijdag 20 april in Poppodium Volt is gratis. Naar verwachting zal de zaal weer uitpuilen van de muziekliefhebbers die deze jonge, aanstormende formaties supporten. De aanvangstijd is 20:00 uur. Welke band die avond hoe laat speelt, wordt door een loting aan het begin van de avond bekend gemaakt. Kom dus op tijd.

Gerelateerde artikelen met Finale Podiumvrees op vrijdag 20 april in poppodium Volt, Sittard

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht