Nieuws

Festival Kruisbestuiving in Weert

Op zondag 2 juli vindt de tweede editie van het familie-popfestival KRUISBESTUIVING plaats in het centrum van Weert. Na een succesvolle eerste editie is er een nieuwe locatie gevonden en zal het festival plaatsvinden in Kasteelpark Nijenborgh.

Die middag zullen er tussen 12.45u en 17.00u diverse optredens plaatsvinden door muziekleerlingen uit de regio.
Door de leerlingen van verschillende scholen samen, in verschillende samenstellingen, muziek te laten maken hoopt de organisatie meer onderlinge ‘kruisbestuiving’ te laten plaatsvinden en bruggen te slaan tussen de muziekeilandjes.

Die zondag hopen we de muzikale horizon van de leerlingen te verbreden, interesse te wekken voor andere instrumenten en genres, maar bovenal om te laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. Het publiek hopen we een dag vol toffe muziek te geven, te inspireren en kennis te laten maken met live (pop)muziek én de muziekscholen in de regio.

 

Op twee podia in het mooie groene stadspark zullen er aansluitend en afwisselend optredens zijn. Zo treden de zangleerlingen van Zang en Co op met live muzikanten, is RICK’s Rockplein aanwezig voor het rauwere randje en zal de opening verzorgt met het schoolorkest van basisschool St. Jozef Altweerterheide; een samenwerking met Harmonie van het Heilige Hart St. Jozef en muziekdocente Diana Heijmans.
Daarnaast kunnen kinderen zich de hele middag heerlijk muzikaal uitleven op muziekinstallaties en met spellen in de Kindermuziektuin. Of je wel of niet een muziekinstrument bespeelt maakt in de kindermuziektuin niet uit! Ga lekker op ontdekkingstocht en heerlijk zelf muziek maken.

 

Met de heerlijke ijsjes van Huupkens om de hoek en een pop-up barretje met koele drankjes vlakbij de podia is er ook aan de inwendige mens gedacht. Daarnaast zijn er springkussens voor kinderen.

De entree is gratis!

KRUISBESTUIVING wordt georganiseerd door Linda Smeets (Zang en Co), Eric Kessels (RICK) en popcoördinator Sander Hoeben.

Meer informatie, ook over het programma, is te vinden op www.kruisbestuiving-weert.nl

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht