Nieuws

F1rstman en KEVIN hoofdacts Zomaarpop festival 2017

Meer dan 20 acts op 32e editie tweedaags popfestival

Afgelopen vrijdag werd in OJC Watjang te Oirlo het programma van de 32e editie bekend gemaakt. In totaal zullen meer dan 20 acts afreizen naar het popfestival dat dit jaar plaatsvindt op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober. De publiekstrekkers dit jaar zijn onder meer F1rstman en Kevin.

Rapper F1rstman, die veel bekendheid geniet onder de jeugdige luisteraars, zal de vrijdagavond afsluiten op de mainstage.

De singles ‘Round & Round’ en ‘Overal’ zijn inmiddels meer dan 35 miljoen keer beluisterd op Spotify en hebben beide op #1 gestaan in de Nederlandse muziek-charts.

Een andere bekende HipHop artiest onder de jonge luisteraars is Kevin. Hij brak in 2016 door in de HipHop-formatie ‘Rotterdam Airlines’  met het album ‘Gate 16e’ en o.a. het nummer ‘Gass’. Hoogtepunt van dit album is ongetwijfeld het winnen van de Edison Popprijs in de categorie hiphop. Na zijn debuut  bracht hij zijn eerste EP ‘Kleine Versnelling’ uit, die met een gouden plaat is bekroond. Kevin zal de mainstage op de zaterdag afsluiten.

Dit jaar is er ook weer veel ruimte voor regionaal talent, wat een van de pijlers is van het festival. Zo staan onder andere de bands ‘New Bliss, ‘The Stanley Smokes’ en ‘Andy & The Architects’ uit regio Horst aan de Maas op het podium. Daarnaast zal het DJ-collectief The Village, ook afkomstig uit regio Horst, de vrijdagavond op de Soos-Stage voor hun rekening nemen.

Het festival begon ooit in 1986 als een eendaags festival. In het verleden wist het jongerencentrum al grote namen als Kensington, Chef’ Special, Go Back To The Zoo, Ronnie Flex en Rondé te boeken.

Er vindt geen voorverkoop plaats. Kaarten zijn uitsluitend te koop aan de deur. De entree voor zowel de vrijdag als de zaterdag is 10 euro. Weekendkaarten zijn verkrijgbaar voor 15 euro.

Op www.zomaarpop.nl is de gehele line-up en alle informatie over het festival te vinden.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht