Nieuws

Engelstalige release voor multi-talent Fiorenza Ruijters

Fiorenza brengt haar eerste Engelstalige single uit, “No matter what”. Een heerlijke “feel good song” in het Pop-Dance genre. Het thema van het liedje is door Fiorenza zelf aangebracht. Samen met haar zangcoach Diana Olierook heeft zij de tekst geschreven en Sjors Dahmen zorgde voor de muzikale omlijsting. “Music is my power”, dat is haar boodschap.

Hoewel dit de eerste Engelstalige single is die op haar naam staat, heeft zij in de afgelopen jaren al duidelijk van zich laten horen. Met een zangcarrière van ruim 6 jaar, een discografie van meer dan 20 singles, en een hoofdrol in een landelijke musical zou je verwachten dat we het hierbij hebben over de carrière van een volwassen artiest. Niets is minder waar! We hebben het hier over de charmante, 16-jarige Fiorenza Ruijters uit het Limburgse Valkenburg aan de Geul.

Al sinds haar negende treedt zij met grote regelmaat op en brengt zij eigen nummers uit. Zingen, dansen en acteren zit dit Valkenburgse talent in het bloed. Zij wordt al jaren begeleidt door haar zangcoach Diana Olierook. Haar talent, passie en drive, bleef niet onopgemerkt. In 2012 werd zij gevraagd voor de Heerlense “Sjpassmusical”, waar haar liefde voor musical werd aangewakkerd. Hierop volgde een deelname aan Musicalcamp, een zomerkamp voor musicaltalenten en liefhebbers, waar workshops worden gegeven door grote musicalsterren. ( Tony Neef, Frank Sanders, Ron Link en vele anderen ). Dit alles resulteerde in een hoofdrol in de landelijke musical “Anastasia”. Om als Limburgse in een dergelijke productie mee te spelen, moet je beschikken over een enorme drive en
doorzettingsvermogen. Afgelopen jaar heeft zij meegespeeld in de musical “The Addams Family “te Knokke-Heist. Daar schitterde zij in het ensemble van deze macabere familie.

Tot 2 jaar geleden, bestond haar repertoire voornamelijk uit Limburgstalige muziek. In de zomer van 2015, werd haar eerste Nederlandstalige single “Zomer” gelanceerd. Een heerlijk opzwepend nummer met moderne Latin invloeden. Afgelopen jaar stortte Fiorenza zich vol overgave op het Limburgse carnaval, haar grootste passie! Een inschrijving voor het TVK kon niet uitblijven. Niet onverdienstelijk, met haar hit “Super-Tiener-Vastelaovendsbal” wist zij de titel TVK-winnaar 2017 op haar naam te zetten. Hoewel carnaval haar grote passie is, wilde ze ook een keertje iets heel anders; haar eigen nummer bedenken en schrijven, haar eigen ding doen! Dit resulteerde in haar nieuwe single “No Matter What”!

Benieuwd naar het nieuwe nummer van Fiorenza? Download of stream dan nu haar single
via o.a. iTunes en Spotify.

 

 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht