Nieuws

Eindpresentatie Cursus Muziekmanagement: studenten presenteren jaarplannen voor opkomende artiesten

Op donderdag 14 maart 2024 vindt de eindpresentatie plaats van de cursus Muziekmanagement, een initiatief van Pop in Limburg in samenwerking met de ECI Cultuurfabriek. Gedurende de afgelopen maanden hebben acht studenten uit Limburg les gekregen van vooraanstaande professionals uit de muziekindustrie.

De cursus, die gericht was op het ontwikkelen van vaardigheden en kennis op het gebied van muziekmanagement, omvatte zeven essentiële onderdelen: management, liveoptredens, platenlabels, publishing, financiering, mentale gezondheid en marketing. Door deze training hebben de studenten een diepgaand inzicht gekregen in de diverse facetten van de muziekindustrie.

Elke student heeft de cursus in samenwerking met een artiest gevolgd. Van een hiphopartiest tot pop/rock bands en van hardstyle DJ’s tot een klassieke pianist: er is een breed scala aan genres vertegenwoordigd. Gedurende het traject hebben de acht studenten intensief samengewerkt met deze artiesten om een gedetailleerd jaarplan te ontwikkelen dat gericht is op het bevorderen van hun carrière en succes in de industrie.

Op de eindpresentatie op 14 maart zullen de studenten hun uitgewerkte jaarplannen presenteren aan een publiek van professionals en geïnteresseerden uit de muziekindustrie. Daarnaast zullen enkele van de vertegenwoordigde artiesten (Hence the Bravery, State of Deva, Enjaku Yoyo en Martin Sillen) live optredens verzorgen.

Deze avond biedt niet alleen een mooie gelegenheid om de creatieve en professionele groei van de studenten te tonen, maar ook om de opkomende talenten te ondersteunen en te ontdekken die met de ondersteuning van de acht kersverse managers hopelijk een bijzondere carrière in de muziekindustrie tegemoet gaan.

Details evenement
Datum
Donderdag 14 maart 2024
Tijd 19:00 – 21:30
Locatie ECI Cultuurfabriek, Roermond
Toegang Gratis, registratie vereist
Voor registratie kun je terecht op bit.ly/rsvpeindpresentatie

We kijken ernaar uit je te verwelkomen op deze inspirerende avond vol muzikaal én management talent.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht