Nieuws

Eigenwijze duizendpoot Douwe Bosch presenteert zijn eerste wapenfeit

Op vrijdag 21 mei 2021 brengt de zelfbenoemde Nederlandstalige troubadour Douwe

Bosch, in samenwerking met producer Abe, zijn eerste single Ben Ik Stil uit: een plaat waarmee hij zichzelf introduceert met een eigen en herkenbaar geluid. De 24-jarige rapper en zanger uit Roermond (Douwe Bosch is zijn volledige naam) studeert in Utrecht aan de Herman Brood Academie, afstudeerrichting hiphop, en is steeds nadrukkelijker op de deur aan het kloppen. Met deze eerste single is het dan eindelijk zover: it’s time to kick in the door!

Of het nou mellow trap, rauwe hiphop of intieme nummers met akoestische gitaar is:

Douwe Bosch is van alle markten thuis. Zo valt hij niet vast te pinnen op één genre en houdt hij ervan om te experimenteren met verschillende invloeden. Zelf haalt hij zijn inspiratie voornamelijk uit de muziek van ondermeer Dennis Lloyd en de Duitse artiesten MAJAN en Cro. Klasgenoot en producer Abe produceerde de beat van Ben Ik Stil en Douwe was gelijk verkocht: ‘’Abe weet de vibe waar ik op dat moment in zit altijd perfect te vertalen naar een productie. Het liefste creëer ik iets vanuit het niets en in dit

opzicht hebben we elkaar gevonden. Abe is ook één van de weinige producers op school die werkt met echte instrumenten. Toen ik de beat dus voor het eerst hoorde, raakte ik gelijk geïnspireerd om te schrijven’’. Naar eigen zeggen gaat Ben Ik Stil over de liefde, bezongen vanuit het perspectief van iemand die zich beseft dat die relatie eigenlijk niet zo goed meer gaat. Ben Ik Stil is vanaf vrijdag 21 mei 00:00 te beluisteren op alle streamingsdiensten.

 

Over Douwe Bosch

Als klein jongetje op de basisschool voelde Douwe zich al een woordkunstenaar. Hij deed mee aan een project van Nieuwe Helden, waarna dichter en workshopdocent Brohlin hem meenam naar een jongerencentrum in Roermond, waar hij voor het eerst in aanraking kwam met ‘dichten op de muziek’. Sindsdien was hij met regelmaat te vinden in de studio om heel veel muziek te maken, zijn eigen sound te vinden en om te experimenteren met verschillende soorten stijlen. Met Ben Ik Stil geeft hij een voorbode op COHESIE, een project wat in samenwerking met Abe in de zomer van 2021 uitkomt.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht