Nieuws

Eerste vijf namen voor Down By The River 2019

Down By The River festival maakt vandaag de eerste vijf namen bekend voor de vijfde editie in Poppodium Grenswerk. Down By The River vindt plaats op zondag 14 april 2019. Naast de eerste namen gaan vandaag de eerste tickets online. Deze Early Fish tickets zullen tot 31 december te krijgen zijn via www.grenswerk.nl en de verschillende voorverkooppunten.

Down By The River is vernoemd naar een nummer van Neil Young. Het festival vindt pal aan de Maas plaats, de rivier die al eeuwen door Venlo stroomt. Down By The River richt zich op frisse en vernieuwende americana en rootsmuziek. Tickets zijn te koop via de website van Poppodium Grenswerk, in het Grenswerk Café en bij Sounds Venlo.

 De eerste vijf namen op een rij:

Cordovas: Pak de samenzang van Crosby, Still & Nash en de songwriting van bands als de The Allman Brothers en je krijgt de nieuwe Americana sensatie Cordovas. Deze country helden hebben in hun thuishaven Nashville al een cultstatus verworven. Hun nieuwe album That Santa Fe Channel krijgt net als hun titelloze debuut lovende recensies. Beide albums zorgen bij menig liefhebber van rechtgeaarde Americana voor kippenvel. De samenzang van Cordovas is verbluffend. Fris en van deze tijd, terwijl voorbeelden als Crosby, Stills & Nash of The Band nooit ver weg zijn.

Nicole Atkins: Er was die magische, korte, periode in de laten jaren ’60 tot het midden van de jaren ’70 waar er een unieke, vruchtbare en verbazingwekkende mix van country, pop en rhythm & blues werk gemaakt. Denk Ray Charles, daarna Solomon Burke gevolgd door het geluid van Muscle Shoals. Gespeend van country maar vol soulmuziek.Nicole Atkins’ nieuwste release, Goodnight Rhonda Lee, gaat hier verder. De zangeres uit New Jersey heeft een Orbison-esque stijl die klinkt of het thuishoort in een ander tijdperk (wat een goede zaak is), maar weet op hetzelfde moment hedendaags te zijn en op te vallen. Op haar laatste albums was er ruimte voor meer experiment, op Goodnight Rhonda Lee gaat ze terug naar basis met exceptioneel resultaat.

Matthew Logan Vasquez: Matthew Logan Vasquez heeft in 2018 non-stop muziek geproduceerd en getourt. Te beginnen met de release van zijn eigen Murder Ballads EP. Daarna het produceren en arrangeren van het Glorietta album (een supergroep met onder meer David Ramirez, Noah Gundersen en Nathaniel Rateliff). Tenslotte volgden de opnamen van de nieuwe full length, Light’n Up die uitkomt op 22 februari!Het album gaat naar eigen zeggen over zijn verhuizing van Austin naar Oslo, de vreugde en misère van een gezinsleven en de angst voor het onbekende. “We verhuisden naar Noorwegen vanwege de diagnose Alzheimer bij m’n schoonvader. Het is een hectisch jaar geweest, maar je doet wat je moet doen voor je geliefden. Dat is denk ik de moraal van deze LP”.

The Brother Brothers: Adam en David Moss zijn tweelingbroers komen uit Brooklyn, New York. Tijdens hun jeugdjaren samen musiceerden en zongen ze al samen maar na de hereniging in Brooklyn komen ze als het duo The Brother Brothers naar buiten. Daarmee brachten ze onlangs Some People I Know uit, een plaat die opvallend dicht in de buurt van dat andere New Yorkse duo Simon & Garfunkel. Niet alleen met de ravissante zangpartijen, maar ook vanwege de poëtische ballades. Verwacht rijke harmonieën begeleid door gitaar, cello, viool én banjo.

Zephaniah OHora: Deze uit New York City afkomstige singer-songwriter is een kopstuk uit de ontluikende NYC Country Western gemeenschap. Zephaniah OHora bracht afgelopen jaar zijn debuut This Highway uit en kreeg en niets dan lof voor in de (inter)nationale pers. Hij neemt je terug naar die klassieke country sound van de tweede helft van de jaren ’60, de tijd dat de Bakersfield sound en de Britse popinvasie hun weerklank in de countrymuziek begonnen te vinden. Grote fan van Merle Haggard, maar ook Dale Watson en Gram Parsons hebben hem gevormd. Zephaniah OHora komt met zijn “the 18 Wheelers” naar Venlo, met onder meer Jon Graboff op pedalsteel die eerder in de band van Ryan Adams speelde.

Voor meer informatie bezoekt u www.grenswerk.nl/agenda/down-by-the-river-5

Gerelateerde artikelen met Eerste vijf namen voor Down By The River 2019

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht