Nieuws

Eerste Roots Ultd Bandstand-concert 8 november a.s. Cellebroederskapel Maastricht (gecanceld)

Roots Unlimited Maastricht organiseert samen met de Cellebroederskapel zondagmiddagmatineés in een fraaie omgeving en absoluut corona-proof is (1.5 meter afstand, 25 bezoekers maximaal en MONDKAPJES verplicht”).

Het eerste concert is zondag 8 november a.s. met de Maastrichtse singer-songwriter Merel van den Boogaard, samen met het Roots Heritage Orchestra Trio & het duo U Rock.

Tickets: https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/company_shop/company/1209/1

Voorzichtig en veilig genieten van oude Country Blues en Bluegrass tot Singer-Songwriter en Texmex. Door muzikanten van Limburgse bodem in het fantastische decor van de Cellebroederskapel: telkens 2 artiesten per concert, de zogeheten Band Stand’-formule uit de jaren vijftig. Een probaat middel om het naargeestig Corona-gevoel even kwijt te raken.

Merel van den Boogaard

De 19-jarige Merel van den Boogaard woont en studeert in Maastricht en is al sinds haar tiende bezig met muziek. “Ik zing en begeleid mezelf daarbij op de gitaar of piano. Hiernaast ben ik ook sinds een aantal jaren bezig met het schrijven van eigen muziek.”

De afgelopen jaren heeft de jonge Maastrichtse ook al veel ervaring op mogen doen op uiteenlopende podia: “Zo heb ik onder andere deelgenomen aan The Voice Kids, heb ik opgetreden op het Bruis-festival en in De Muziekgieterij. Ook mocht ik de derde prijs in ontvangst nemen tijdens de finale van de Kunstbende in de Westergasfabriek in Amsterdam.” Zie ook: http://merelvandenboogaard.nl / https://www.instagram.com/merelvdboogaardx

U Rock

U Rock? U Rock! Het is nieuwe naam waaronder twee doorgewinterde muzikanten, Ivo Degroof en Erik Schuurmans, tegenwoordig (semi-)akoestisch muziek maken.

Ivo is van huis uit bassist en won in 1993 met eigen werk in The Cranks de Nu of Nooit prijs. Later weer overgestapt naar coverbands en daarbij puttend uit de rijke historie van de popmuziek, van populair tot folk, americana en alternatief.. Speelt nu in If da rojo (eigen werk) en in Told ya Soul (covers).

Voor zijn kompaan in U Rock geldt eigenlijk eenzelfde verhaal: begonnen in 1978 in diverse Belgische coverbands en tussen 1995 en 2008 rond Eindhoven. Daarna volgden de Matchless Blue Bluesband, Texas Ruby en (nu nog) Marshall Art.

PROGRAMMA

Het verdere American bandstand-programma voor de komende weken ziet er als volgt uit.

Zondag 15 november, 15 – 17u. Moonshine Whiskey – dubbelconcert. Zondag 29 november, 15 – 17u. Barn & Belle & Roots Heritage Orchestra / Bluegrass Section

ZATERDAG 12 december, 15 – 17u. Robbert Duijf & Roots Heritage Orchestra / Blues Section met special guest: Rob Klein Goldewijk.

Zondag 13 december, 15 – 17u. Mind the Gap / Sjeng & Sjèr.

Tickets & meer informatie: https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/company_shop/company/1209/1 Zie ook: www.rootsunlimited.nl / www.cellebroederskapel.com

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht