Nieuws

Eerste namen Muzikantendag 2019 bekend

Op zaterdag 18 mei vindt de Muzikantendag plaats in de Melkweg in Amsterdam. De eerste sprekers, panels en flitscolleges zijn bekend. De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma en georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP. De dag bestaat sinds 1996 en heeft als doel Nederlandse muzikanten van alle niveaus te helpen zich zakelijk en artistiek te ontwikkelen. Zo zijn er panels en flitscolleges, waar zakelijke onderwerpen aangekaart worden. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden om je demo te laten beoordelen door professionals uit de muziekindustrie.

Panels en flitscolleges
In de Melkweg vinden er panels, clinics en flitscolleges plaats. Zo is er in samenwerking met de Slagwerkkrant een clinic van drummer Tim van Delft (De Staat). Presenteert BAM! (Beroepsvereniging voor Auteur-Muzikanten) het componistenpanel met o.a. Jantine Heij, Rita Zipora en The Flexican. Verder zijn er panels over succes op social media, doorbreken in 2020 en verschillende muziekrechten.

Ook zijn er weer flitscolleges op de Muzikantendag. In deze TEDx-achtige korte colleges spreekt onder andere Jochem Winterwerp over DIY promotie, vertelt Bodine Hordijk (NPO 3FM) meer over een muzieksamensteller en heeft Angelo Bromet (Melkweg, NoLIMIT) het over de ontwikkeling van hiphop.

Nieuw dit jaar is het programma in het Cinecenter, tegenover de Melkweg. Hier vinden diverse workshops plaats waar we meer in gaan op artistiek inhoudelijke onderwerpen. Zo is er in samenwerking met Abbey Road Institute een workshop mixen en masteren, leer je meer over tekst en compositie en zijn er studio demonstraties van o.a. Perquisite en Basil Kühne.

Neem je demo mee en laat deze beoordelen
De Muzikantendag is dé ontmoetingsplek voor ambitieuze muzikanten en de muziekindustrie.
Bezoekers kunnen hier in 1-op-1 gesprekken hun muziek pitchen bij professionals uit de muziekindustrie, in de hoop ontdekt te worden, of nog beter: door te breken. Meer dan 75 vertegenwoordigers zijn aanwezig op deze dag om feedback te geven op je muziek. Daarbij moet je denken aan boekers, managers, producers, journalisten, publishers, pluggers, platenmaatschappijen, radiomakers en programmeurs.

In totaal worden er meer dan 800 demo’s beluisterd tijdens de Muzikantendag door vertegenwoordigers van o.a. Spotify, NPO 3FM, Friendly Fire, Top Notch, 3voor12, Universal Music, Sizzer Amsterdam, Popronde, BMG Talpa Music, OOR, Sony, Agents After All, MassiveMusic, Caroline Benelux en Puna.

Kom op tijd, want bij binnenkomst kun je meteen meerdere afspraken maken voor je demospreekuren, maar vol=vol. Bij binnenkomst kun je ook je muziek inleveren in de hoop gedraaid te worden tijdens één van de twee grote demopanels, het Hiphop Urban Demopanel of het algemene Demopanel. Voor een volle zaal word je demo publiekelijk beoordeeld door een panel van professionals. Neem dus meerdere CD’s of USB sticks mee met je muziek!

Academy
Wie zich goed wil voorbereiden op de Muzikantendag, kan terecht op www.muzikantendag.nl/academy. Op deze website staan de belangrijkste onderwerpen in de muziek uitgelegd door experts, met video’s, voorbeelden en tips.

Dit jaar valt de Muzikantendag samen met de finales van de Grote Prijs van Nederland. Klik hier voor meer informatie over de locaties en tijden van de finales.

Informatie
Muzikantendag 2019
Zaterdag 18 mei, 11:00 – 18:00 uur
Melkweg, Lijnbaansgracht 234a, 1017 PH Amsterdam

Kaartverkoop
Kaarten kosten €15,- (excl. €2,25,- servicekosten) en zijn te koop via www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen. Lid van Buma? Dan krijg je gratis toegang. Meld je aan via bumastemra.nl.

Over de Muzikantendag
De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, Sena, de Grote Prijs van Nederland, Musicmaker, Interface, De Bassist, Gitarist, Slagwerkkrant en de Melkweg. Meer info: www.muzikantendag.nl.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht