Nieuws

Eerste namen Bevrijdingsfestival Heerlen 2018

The Brahms, Afterpartees, Komodo en Kuenta i Tambu

Heerlen viert Bevrijdingsdag op zaterdag 5 mei met een nieuwe editie van Bevrijdingsfestival Heerlen. Op het Pancratiusplein-Zuid zullen o.a. The Brahms, Afterpartees, Komodo en Kuenta i Tambu optreden. Het festival, dat wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR, is gratis toegankelijk.

The Brahms
Met hun eerste single ‘Golden’ had The Brahms meteen een 3FM Megahit te pakken. De eerste single van hun nieuwe album ‘Sleep’ laat een nieuwe, overweldigende kant van de band zien. Deze nieuwe sound is grotendeels te danken aan een samenwerking met de Londense producer Larry Hibbitt (Nothing But Thieves, Sundara Karma, Bloxx).

Afterpartees
Stammend uit Horst aan de Maas, en gedreven door hun liefde voor energieke 70’s punk en
hartverscheurende powerpop, zwerft deze band door hun land terwijl Iggy Pop, T-Rex en King Tuff uit de brakke speakers van de bandbus blaast. Op het podium zet Afterpartees alles in en doorbreekt alle grenzen, ook de denkbeeldige.

Komodo
Gruizig maar catchy, raar maar dansbaar!Komodo is niet vast te pinnen op de wereldkaart. Door hun psychedelische rock ’n’ roll zitten muziekstijlen van over de hele wereld verweven: surfrock, 60’s pop, woestijnblues, hip hop, rumba en Indiase raga. Dit alles met weelderige meerstemmigheid en onverwachte instrumenten.

Kuenta i Tambu
Geïnspireerd door de traditionele Afro-Caribische muziek uit Curaçao en Europese dance, creëerde
Kuenta i Tambu een gloednieuwe sound!Ze vonden een balans tussen elektronische samples, zang
en de aanstekelijke ritmes gespeeld door rituele tambu-drums. Sommigen noemen het Global Bass,
anderen geven de voorkeur aan het label Tambutronic, maar één ding is zeker: Kuenta i Tambu is een wilde, kleurrijke explosie van energie en brengt de dansvloer op stoom!

De vijfde editie van Bevrijdingsfestival Heerlen vindt plaats op zaterdag 5 mei 2018, van 14:00 uur tot 00:00 uur op het Pancratiusplein Zuid in Heerlen. Het festival is gratis toegankelijk voor publiek.

Bevrijdingsfestival Heerlen
met o.a. The Brahms, Afterpartees, Komodo en Kuenta i Tambu
za. 5 mei 2018
locatie: Pancratiusplein-Zuid, Heerlen
Gratis Toegang

Gerelateerde artikelen met Eerste namen Bevrijdingsfestival Heerlen 2018

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht