Nieuws

Eerste namen 32ste ZOKS Festival 2018

Na vorig jaar met Milow een nieuwe weg te zijn in geslagen, sluit dit jaar DOUWE BOB de 32ste editie van het ZOKS Festival af! Naast Douwe Bob komen ook BIRTH of JOY en WALDEN naar het Blerickse festival. Lokaal talent is er in de vorm van de Telgelse band NEW BLISS. En dit zijn slechts de eerste krenten uit de pap van 2018….

Douwe Bob
De geboren en getogen Amsterdammer Douwe Bob behoeft eigenlijk geen introductie meer. Maar voor diegene die net de andere kant op gekeken hebben, toch nog even de hoogtepunten: in vier jaar tijd drie unaniem lovend ontvangen albums, tweemaal achter elkaar de prestigieuze Edison Popprijs gewonnen, speelde Pinkpop en talloze andere festivals plat, verkocht keer op keer zijn volledige clubtours uit, alsook AFAS Live in 2017 en hij vertegenwoordigde Nederland glansrijk op het Songfestival 2016. In het voorjaar van 2018 verschijnt er nieuwe muziek. “Frisse, nieuwe muziek, met een nieuw geluid!”, aldus Douwe. En laten we niet vergeten dat de man een wereldstem heeft. En een wereldband. https://youtu.be/6KlKnwYmUiI

Birth of Joy
De band Birth Of Joy laat zich o.a. inspireren door blues en psychedelica uit de jaren ’60 en ’70. Samen met invloeden uit de stoner, punk, grunge en later ook progrock weten ze een heel vernieuwend eigen geluid te creëren wat het best is te omschrijven als psychedelische orgel rock&roll, oftewel Sixties on Steroids!

In 2014 werd hun debuutalbum Prisoner meteen genomineerd voor een Edison Award voor “Best Rock Album”.  De laatste paar jaar gaat het nog altijd heel goed met de band en waren ze zelfs de support act van Muse tijdens hun tour in 2016. De band heeft net hun vijfde studioalbum Hyper Focus uitgebracht, waarmee ze momenteel héél Europa door trekken.  https://youtu.be/aqTOYOI8k_0

Walden
Ruim een half jaar lang leefde Mees Walden de droom door in Scandinavië, vrij als een vogel en alle elementen trotserend, door de natuur te trekken. Bij thuiskomst had ie méér dan genoeg stof om liedjes op te baseren en even later stond er een ‘psychedelische fuzzband’ (Walden) met een heuse EP (Artefacts). ‘Alsof Monster Magnet en Jacco Gardner een weekend opgesloten zaten in een champignonkwekerij en daarna aan het jammen zijn geslagen’, schreef iemand al. En nu? Nu hebben ze zomaar de fameuze bandwedstrijd Nu Of Nooit gewonnen en zijn ze dientengevolge openingsact van Pinkpop 2018. Twee weken later staan ze op ZOKS. Gaat dat zien!! https://youtu.be/MII7jwCJZAU  

New Bliss
New Bliss is momenteel hét pop/rock trio uit Venlo. De band bestaat uit Renske van den Bongarth en haar tweelingbroers Jelle en Jochem. Momenteel studeren alle bandleden aan een muziekopleiding (Rockcity institute Eindhoven & Conservatorium van Amsterdam). In Januari is de debuut EP ‘’Perhaps Tomorrow’’ opgenomen in de Mailmen studio te Utrecht. Op 28 maart 2018 komt hun eerste single ‘’Criminal’’ uit. Op 20 maart 2018 stond gitariste Renske, na een uitverkiezing via 3FM, samen met de Amerikaanse band 30 Seconds to Mars in de Ziggo Dome voor 17.000 man. De sound van New Bliss ligt ergens tussen Alanis Morissette, Skunk Anansie, Paramore, Live & P!nk.

Hou de website en/of facebook in de gaten voor het tijdschema. Kijk voor het laatste nieuws en meer info op www.zoksfestival.nl en volg ons op facebook, twitter en instagram!

De 32ste editie van het ZOKS Festival wordt traditiegetrouw gehouden in het laatste weekend van juni, te weten 29 en 30 juni 2018. Plaats van handeling wederom het Blerickse Lambertusplein. Toegang is sinds de eerste editie nog altijd gratis!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht