Nieuws

Eerste namen 31ste ZOKS Festival

Met de komst van de Belgische singer/songwriter MILOW breekt de programmering van het 31ste  ZOKS Festival met de reeks bekende bands uit het collectieve geheugen van de afgelopen jaren. Na 5 edities ‘gouweouwe’ is het tijd voor een nieuwe weg. Naast Milow komen ook POPA CHUBBY en DILANA SMITH naar het Blerickse festival. En dit zijn slechts de eerste krenten uit de pap van 2017….

MILOW (B)
Sinds zijn debuutalbum “The Bigger Picture” uit 2006 groeide de Belgische singer-songwriter Milow uit tot één van de populairste Europese artiesten. Hij verkoopt de grootste zalen uit, verzamelde al talloze platina en gouden albums en won maar liefst 12 awards. Met topsingles als “You Don’t Know”, “Ayo Technology”, “You And Me (In My Pocket)” en “Little In The Middle” scoort hij grote Europese radiohits en toert hij tot in Amerika.

Op zijn jongste album “Modern Heart” gooit hij het roer om en vaart hij muzikaal een gloednieuwe richting uit. Hij mengt elektronische klanken, alternatieve R&B en een moderne hiphop-productie door zijn akoestische demo’s. Het resultaat is zijn meest avontuurlijke album tot nu toe. De frisse energieke sound is opnieuw een instant succes: in amper 4 maanden staat de teller voor eerste single “Howling At The Moon” al op meer dan 25 miljoen streams. Tijdens zijn komende tournee doorkruist Milow samen met zijn groep topmuzikanten heel Europa. We zijn dan ook trots te mogen aankondigen dat ze voor het ZOKS Festival op zaterdag 24 juni een Nederlandse tussenstop in hun agenda hebben aangekruist!

Popa Chubby (USA)
De imposante New Yorkse bluesrocker Popa Chubby draait al ruim vijfentwintig jaar mee in het livecircuit en zoals het een echte bluesman betaamt zal hij daar nog heel wat jaartjes aan vastplakken. Zijn gitaarspel is net zo imposant als zijn postuur: Popa Chubby is de koning van de grotestadsblues! Maar ook is hij avontuurlijk genoeg om eens wat andere paden te bewandelen. Hoe goed Popa live is hoor natuurlijk op het podium, maar zelf omschrijft hij zijn stijl als: “the Stooges meets Buddy Guy, Motörhead meets Muddy Waters, and Jimi Hendrix meets Robert Johnson”.  Zijn shows zijn altijd van hetzelfde stevige kaliber maar daarentegen nooit hetzelfde.

DILANA SMITH (NL/Z-A)
De van origine Zuid-Afrikaanse zangeres Dilana Smith scoorde in 2000 een megahit met ‘Do You Now’. In Nederland vergaarde ze vooral bekendheid door haar deelname aan The Voice Of Holland in 2016. Eerder werd ze al tweede in de Amerikaanse show ‘Rock Star Supernova’ waarin een band met leden van Metallica, Guns ‘N Roses en Red Hot Chilli Peppers op zoek was naar een nieuwe zangeres. Dat ze beheerst over een krachtig stemgeluid staat vast, maar vooral haar indrukwekkende podium uitstraling maakt indruk. Het bracht haar optredens als support voor Aerosmith en Beth Hart. Ook deelde ze het podium met Lynyrd Skynyrd en The Doobie Brothers en tourde ze de hele wereld over. De in 2016 uitgebrachte cd ‘Angel Camouflage’ bewijst dat Dilana Smith je blijft verrassen. Als je haar één keer live hoort, ben je verkocht! Je bent gewaarschuwd!

Hou de website en/of facebook in de gaten voor het tijdschema. Kijk voor het laatste nieuws en meer info op www.zoksfestival.nl en volg ons op facebook, twitter en instagram!

De 31ste editie van het ZOKS Festival wordt traditie getrouw gehouden in het laatste weekend van juni, te weten 23 en 24 juni 2017. Plaats van handeling wederom het Blerickse Lambertusplein. Toegang is sinds de eerste editie nog altijd gratis!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht