Nieuws

Eerste editie nieuw stadsfestival Aan de Waterkant groot succes 

Stadsfestival Aan de Waterkant met open armen ontvangen

Het nieuwe stadsfestival Aan de Waterkant is met open armen ontvangen door het publiek uit Venlo en ver daarbuiten. Met bijna 3000 verkochte tickets en iedere dag een rij voor het gratis toegankelijke gedeelte zijn de organiserende partijen, De Maaspoort en Poppodium Grenswerk, zeer tevreden over de eerste editie.  

Aan de Waterkant was het eerste evenement dat plaats vond in het nieuwe park ‘t Bat aan de Maas. Voor De Maaspoort en Grenswerk is het park een logische plek voor een nieuw evenement, op een steenworp afstand van beide podia. Een ideale plek voor een reeks concerten en voorstellingen in augustus bij ondergaande zon.  

Dat het met de wisselende maatregelen een uitdaging was, staat buiten kijf. Toch is de organisatie erin geslaagd om binnen de maatregelen en met lokale partners een succesvol festival neer te zetten. Tot en met 13 augustus vonden shows, concerten en theatervoorstellingen met zitplaatsen op 1,5 afstand plaats, vanaf 14 augustus mocht er worden gewerkt met Testen voor Toegang bij clubnights en concerten. 

“Mensen hebben zichtbaar genoten en waren uitgelaten om weer eens een concert, voorstelling of show bij te wonen. De sfeer was super goed, mensen waren blij en daar krijgen wij veel energie van.”, aldus Maarten van Erp, programmeur De Maaspoort. 

Van de 15 shows waren er 7 compleet uitverkocht. In totaal zijn 2992 tickets verkocht voor events Aan de Waterkant. Het vrije toegankelijke gedeelte, the Compound, was vrijwel constant volledig gevuld met een maximale capaciteit van 100 personen. Er werd samengewerkt met lokale horecapartners Café de Locomotief en Try Thai. Maar ook kroegen uit de binnenstad, het Kunstencentrum, NEX-US, Reform, Aangenaam en vele andere organisaties maakten deel uit van de programmering.  

Grenswerk maakt nog één weekend gebruik van het Compound (terras) gedeelte van Aan de Waterkant om lokale bands en talenten die eigenlijk voor Zomerparkfeest waren geprogrammeerd een plek te geven. “We kregen echt een aantal verdrietige reacties van acts die heel erg uitkeken naar een optreden, daar echt naar aan het toeleven waren. Voor veel acts is het lang geleden dat ze hebben kunnen optreden,” zegt Johan Hauser, programmeur Grenswerk: “Toen zijn we gaan bekijken of we het terras niet een week langer open konden houden. De gemeente wilde daar gelukkig in mee, en daarmee hebben we besloten om de gehele programmering van de GRENSWERK COMPOUND te verplaatsen naar de Maas.” 

De programmering van Grenswerk is zojuist bekend gemaakt via social media en de website van Aan de Waterkant.  

Aan de Waterkant is een samenwerking van Poppodium Grenswerk, De Maaspoort Theater & Events en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Venlo, Kickstart Cultuurfonds, Fonds Podiumkunsten.  

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht