Nieuws

Eerste editie Bevrijdingsfestival Brunssum 

ZATERDAG 5 MEI LINDEPLEIN BRUNSSUM / Samen vieren we onze vrijheid!

Jaarlijks op 4 mei kent Brunssum een grote Dodenherdenking om hen te gedenken die in de Tweede Wereldoorlog – en ondertussen ook in andere missies – hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. We zijn zo gewend aan die vrijheid maar deze is niet vanzelfsprekend. Op 5 mei staan we daar bij stil maar vieren we vooral onze vrijheid tijdens Bevrijdingsfestival Brunssum!

Iedereen is welkom tijdens deze gratis toegankelijke feestelijke dag op het Lindeplein en in centrum Brunssum. Bevrijdingsfestival Brunssum wordt een jaarlijks terugkerend evenement voor jong en oud met een gevarieerd programma…

Live muziek
Op het Lindeplein wordt vanaf 13 uur het ‘Brikke Oave drankenbuffet’ geopend en start het muzikale programma. De live bands die een optreden zullen verzorgen zijn: The Rumble RousersThe MaverTricksBack to BlondieMumfords CallingLike a Rolling Stone en The Ultimate Guns N’ Roses tribute. Denk daarbij aan genres van Rock ‘n Roll, vrolijke Tex Mex, lekkere pop tot feestelijke folk en vette rock. De live bands worden afgewisseld met muziek van de Locomotion DJ’s. De organisatie van het festivalgedeelte is in vertrouwde handen van het evenementen- boekingsbureau Wonna.nl uit Brunssum. Tussen 23:00 en 23:30 uur wordt het festival afgesloten met een schitterende vuurwerkshow.

Bevrijdingsmarkt & ‘Preuveneplein’
De gebruikelijke weekmarkt zal op zaterdag 5 mei een feestelijk tintje hebben en in combinatie met de leuke winkels en terrassen in Brunssum centrum, is het al in de ochtend goed en gezellig ‘Winkelen in Brunssum’.  Vanaf 13 uur starten de activiteiten op het Lindeplein en is er van alles te vinden, te zien en te beleven op de Bevrijdingsmarkt. Stichtingen, verenigingen, clubs maar ook de wijkteams, winkels en andere bedrijven laten zich zien. Op het ‘Preuveneplein’ dat in samenwerking met Preuvenemert Broenssem tot stand is gekomen, worden verrassende en heerlijke hapjes geserveerd, met name door Brunssumse horeca ondernemers.

Kids Corner & speurtocht
Voor alle kinderen is het feest! De Ondernemers Centrum Brunssum (OCB) organiseren vanaf 10 uur een speurtocht met leuke prijzen door de winkelstraat, vanaf 13 uur is de Kids Corner, onder begeleiding van Party in Progress, op het Lindeplein geopend. Daar gaan ook de allerkleinsten de tijd van hun leven hebben.

Bevrijdingsfestival Brunssum wordt op initiatief van Stichting Veteranen Brunssum en met ondersteuning van Gemeente BrunssumProvincie Limburgen verschillende ondernemers georganiseerd door ‘Vereniging Herdenken en vieren Brunssum’.

Informatie en volledig programma: www.bevrijdingsfestivalbrunssum.nl

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht