Nieuws

Eerste band Conincx Pop 2022 nu bekend

“In 2022, na drie jaar, weer Conincx Pop”

Begin juli dit jaar stond traditiegetrouw de 38ste editie van Conincx Pop gepland.  Voor het tweede jaar op rij is door de Corona pandemie ook deze editie afgelast. Daarom nu maar al vlug kijken naar de het festival in 2022 en wel op zaterdag 2 juli. Laten we niet langer stilstaan bij de twee jaar zonder Conincx Pop, maar ons richten op volgend jaar waarin we eindelijk de 38ste editie gaan meemaken.

Het programma is al tweemaal mee verplaatst en de bands staan te popelen om te kunnen spelen. Ook wij willen weer graag aan de slag met de organisatie van Conincx Pop. Het duurt weliswaar nog even, maar we willen toch al iets te melden hebben. Daarom maken we nu alvast een van de 8 bands bekend van het volgend jaar, later volgen ook al de andere!

Hazmat Modine (US)

De New Yorkse band Hazmat Modine, een zevenkoppige formatie, speelt met behulp van een groot aantal instrumenten een opvallende mix van genres.

De band is in 1990 opgericht op initiatief van multi-instrumentalist Wade Shuman. In 2006 vergaarde de band wereldwijde bekendheid met hun debuutalbum Bahamut. Het titelnummer van dit album werd gebruikt in de 3D-film Pina van Wim Wenders.

Hazmat Modine heeft de afgelopen tien jaar heel wat van de wereld gezien. Tours van Zuidoost-Azië naar Colombia, van Brazillië naar Nieuw-Zeeland, door Europa en alles daartussen. Hun muziek is geïnspireerd door Amerikaanse muziek tussen de jaren 20 en 60. Het is te omschrijven als een mengeling van blues, country, rhythm & blues, rock & roll, jazz, gospel en wereld muziek. De nummers van Hazmat Modine hebben altijd iets ruws en mysterieus en tegelijkertijd klinkt de muziek herkenbaar en nieuw.

Het aktuele album van Hazmat Modine is Box of Breath. Op het album houdt de band zich bezig met de vragen rond menselijkheid en sterfelijkheid. Met Wade’s karakteristieke stem en mondharmonica en onder andere een sousafoon, klassieke blazers, verschillende strijkers, percussie en vocale harmonieën is het album een enerverende collectie van traditionele Amerikaanse ensembles. Begin 2022 zullen ze met een nieuw album komen.

http://hazmatmodine.com/
https://www.facebook.com/HazmatModine/

https://www.facebook.com/events/982274095851908/

 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht