Nieuws

Een Muzikaal Diner met het Roots Heritage Orchestra

Hemelvaart dag, 30 mei 2019, Restaurant Bergrust Ulestraten

MAASTRICHT, mei 2019 – Het nieuwe Roots Heritage Orchestra neemt u mee op een tour de chant door de geschiedenis van de moderne muziek. Het repertoire omvat rags, countryblues & traditionals van voor de wereldoorlogen tot recent werk van rond de eeuwwisseling.
Tijdens deze muzikale ontdekkingstocht in Restaurant Bergrust te Ulestraten kunt u genieten van een heerlijk 4-gangen verrassingsdiner à € 24,95 (excl. consumpties).

Tickets via www.rootsunlimited.nl en https://www.facebook.com/restaurantbergrust/

Ontvangst vanaf 18.30u, aanvang diner & programma 19u tot 22u.

Alleen bij reservering, uiterlijke inschrijfdatum 25 mei 2019. Restaurant Bergrust ligt aan de Vliegveldweg 21, 6235 NW Ulestraten (gratis parkeren).

RHO: Good ol’ music for nowadays ears!

Een jaar of tien geleden ontstond in New York het Heritage Blues Orchestra ontstaan. Een aantal muzikanten wilden het rijke blues-repertoire nieuw leven inblazen door nummers daaruit te overgieten met een modern- en/of een retro-geluidsjasje. Dat leverde een klassiek sound op die wereldwijd aansloeg en nog steeds aanslaat.Goed voorbeeld doet volgen en zo dicht mogelijk bij huis beginnen. In 2018 is in Maastricht de st. Roots Unlimited (www.rootsunlimited.nl) gestart met het organiseren van concerten en activiteiten om de roots-muziek (weer) de plaats te geven die haar toekomt.
Vandaaruit – en vanuit het Amerikaanse initiatief, ere wie ere toekomt – kwam het idee voort om een Roots Heritage Orchestra op te richten.

Het idee erachter is een soort van collectief van muzikanten te vormen die (alle aspecten van) de rootsmuziek willen stimuleren in onze contreien. Doel is dat in verschillende samenstellingen en bezettingen te doen, al naar gelang de opzet van het concert vraagt. Ook de settings kunnen variëren, van music-diners tot reguliere concerten tot workshops het begeleiden van educatieve projecten.

Dat moet resulteren in een mix van countryblues – blues – country – ballads, verzorgd door ‘ervaren’ muzikanten die al hun inzicht en ervaring bij elkaar brengen om in de regio Maastricht (en ver daarbuiten) de liefde voor rootsmuziek in al zijn vormen en facetten te laten groeien voor oud en jong.Het nieuwe Roots Heritage Orchestra neemt u mee op een tour de chant door de geschiedenis van de moderne muziek. Het repertoire omvat rags, countryblues & traditionals van voor de wereldoorlogen tot recent werk van rond de eeuwwisseling.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht