Nieuws

DVERS 2017: Klaar voor de start!

Negende editie van het euregionale popmuziekfestival op zaterdag 30 september in Sittard

Op zaterdag 30 september 2017 vindt de negende editie van DVERS plaats in Sittard. Het festival is uitgegroeid tot hét platform voor popmuziek uit de Euregio. Muzikanten en professionals van de poppodia, festivals, labels en boekingskantoren ontmoeten elkaar, wisselen kennis uit en dompelen zich onder in de meest actuele thema’s uit de popmuziek. DVERS bestaat dit jaar uit drie onderdelen: een conferentie voor de Limburgse popsector; een netwerkbijeenkomst voor professionals uit de Euregio en een showcasefestival met optredens van maar liefst tachtig euregionale pop acts. Deelname aan de conferentie overdag is gratis, echter hiervoor dient men zich van te voren op te geven. Het showcasefestival in de avonduren is gratis toegankelijk. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.dvers.nl.

Stichting Popmuziek Limburg (SPL) richtte DVERS in 2009 op met het doel om de Limburgse popsector zichtbaar te maken, te verbinden en vooral om een platform te bieden waarop talentvolle Limburgse muzikanten, popacts, DJ’s en producers zich konden presenteren aan programmeurs van poppodia en festivals. Inmiddels is DVERS uitgegroeid tot het grootste evenement in Limburg dat euregio breed aandacht besteed aan amateurs en semiprofessionele popmuziek, actief verbindingen legt en samenwerking stimuleert tussen alle stakeholders in het Euregionale popveld. Tijdens DVERS 2017 richt de organisatie zich op meerdere doelgroepen, te weten muzikanten en professionals uit het euregionale popveld (o.a. wethouders, directeuren, programmeurs, festivalorganisatoren) en natuurlijk muziekliefhebbers uit de hele Euregio.

CONFERENTIE

De DVERS popmuziekconferentie vindt plaats in poppodium Volt en is dé gelegenheid om je te laten inspireren en om meer kennis te vergaren over verschillende thema’s die actueel zijn binnen de Limburgse popsector. Daarnaast is de conferentie ook een goede gelegenheid om te netwerken, nieuwe mensen te leren kennen en om bij te kletsen. Het programma gaat dit jaar met name in op de thema’s: popbeleid, educatie en talentontwikkeling. Met het oog op de aankomende gemeenteraadsverkiezingen wil SPL inzicht geven over de (economische en sociaal culturele) waarde van de popmuziek voor de maatschappij en tevens een vertaling daarvan geven naar (eenvoudig) popbeleid. De presentatie is onder andere in handen van Leon Verdonschot. Wethouder Noël Lebens (gemeente Sittard-Geleen) opent de dag om 12:30 uur.

NETWERKBIJEENKOMST

Voorafgaand aan het showcasefestival is er een netwerkbijeenkomst voor professionals, met name de programmeurs, boekers en talentscouts, uit de hele Euregio. Ze kunnen onder het genot van een hapje en een drankje kennis maken met collega’s van over de grens of bijkletsen met bestaande contacten. Door deze bijeenkomst te organiseren kan het bestaande euregionale netwerk binnen de popsector groeien met het doel om tussen de podia, festivals en boekingskantoren in België, Duitsland en Nederland meer samenwerking te stimuleren, teneinde er ook voor te zorgen dat talent meer wordt uitgewisseld en dat de euregio dus een vruchtbare voedingsbodem wordt voor popmuziek.

SHOWCASEFESTIVAL

Tijdens het showcasefestival in de avonduren treden maar liefst tachtig pop acts (bands, singer-songwriters, hiphop groepen, DJ’s en producers) verspreid over zeventien podia in de binnenstad van Sittard op. Deze acts zijn gescout door programmeurs en boekers van festivals en podia uit de hele Euregio en worden tijdens DVERS gepresenteerd als dé meest veelbelovende en talentvolle acts van dit moment. Het publiek, maar vooral ook programmeurs van kleine en middelgrote podia en festivals, kunnen gratis komen kijken naar de optredens die plaatsvinden vanaf 20:00 uur. Op het programma staan o.a.: The Guru Guru (BE), Bounty Island (NL), BROOKLAND (DE), Baby Galaxy (NL), The Ten Bells (NL), Tamarin Desert (NL), Lesoir & Spethsonian Orchestra  (NL), GRAEF (NL), Keezus Christus (NL), Rhinos Are People Too (BE), Kasablanka (BE), Onze Zaak (BE) en Steal A Taxi (DE).

Het volledige programma, alle informatie per programmaonderdeel, tijden en mogelijkheden tot aanmelden is te vinden op de website van DVERS: www.dvers.nl.

Gerelateerde artikelen met DVERS 2017: Klaar voor de start!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht