Nieuws

Dubbel Fout uit Maastricht in finale Clash of the Coverbands!

De negen bands, die in de twee indrukwekkende BENELUX Semi-Finals in Event Center Culemborg als winnaars naar voren zijn gekomen, wacht op zaterdag 8 juli a.s. de zinderende BENELUX Grand Finale in dé poptempel van Nederland: PARADISO Amsterdam. Van de ruim 1.200 inschrijvingen zullen, na een jaar hard werken en gedegen coaching, de negen beste en populairste coverbands van Nederland, België en Luxemburg zorgen voor een spectaculaire en spannende eindstrijd waar de hoofdprijzen worden verdeeld. In deze ontknoping beslist de vakjury voor welke band de ‘The Clash of the Cover Bands Award 2016/2017′ klaar staat en het publiek kiest de winnaar van de ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2016/2017′. Beide winnaars worden beloond met een cd-contract met videoclip, incl. presentatie-avond. De cd’s zullen in Nederland en België gereleased en geplugd gaan worden. Tevens krijgen de winnaars meerdere optredens aangeboden. Verder worden de Individuele Awards uitgereikt aan de beste drummer, beste bassist, beste gitarist, beste toetsenist en beste vocalist die we het afgelopen jaar in het 12e seizoen van ‘The Clash of the Cover Bands’ voorbij hebben zien komen! Er staat dus het nodige op het spel op zaterdag 8 juli a.s. in PARADISO Amsterdam!!!

Het programma (in willekeurige volgorde) ziet er als volgt uit:
Capital S: Soul coverband uit Delft (1e plaats vakjury Regio West Nederland)
– Dubbel Fout: Pop, Rock coverband uit Maastricht (publiekswinnaar extra landelijke cyclus)
– In the Name of: U2 tribute uit Spijkenisse (vakjury-winnaar extra landelijke cyclus)
Joe Cover Band: Joe Cocker tribute uit Eindhoven (2e plaats vakjury Regio Zuid Nederland)
– The Green Monkeys: Pop, Rock coverband uit Gramsbergen (vakjury-winnaar Regio Oost Nederland)
– The Pinheads: Rock coverband uit Woerden (1e plaats publiek Regio West Nederland)
– The Pixels: Pop, Rock coverband uit Leuven (B) (winnaar extra cyclus België)
– The Royal Hillbilly Club: Bluegrass, Country coverband uit Hilversum (2e plaats publiek Regio West Nederland)
– The Streets: Rock coverband uit Kerkdriel (publiekswinnaar Regio Oost Nederland)

Zaal open: 15.00 uur; entree: € 20,- via www.theclashofthecoverbands.com UITVERKOCHT. Er zijn nog een aantal kaarten verkrijgbaar via www.paradiso.nl.

The Clash Hitlijst
Op zaterdagen 4 maart en 1 april jl. stond Event Center Culemborg geheel in het teken van The Clash of the Cover Bands. Van alle 18 coverbands die hier in de BENELUX Semi-Finals optraden is een live single geproduceerd die vanaf zaterdag 22 april jl. in ‘The Clash Hitlijst’ op www.theclashofthecoverbands.comstaat. Het aantal downloads via iTunes en streams via Spotify bepaalt welke single het beste scoort. Elke vrijdag om 12.00 uur wordt de hitlijst geupdate en wordt de Top 5 een week lang geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België! Na 9 weken wordt de overall winnaar van ‘The Clash Hitlijst’bekend gemaakt. De winnende band ontvangt uit handen van initiator en producer van ‘The Clash of the Cover Bands’ John Van den Borne de felbegeerde ‘The Clash Hitlijst Award’ en wordt beloond door Artists & Bands Bookings met ten minste twee optredens.

Feest der herkenning
Het belooft ook dit jaar tijdens de BENELUX Grand Finale weer een spannend feest der herkenning te worden met covers van diverse nationale en internationale artiesten uit verschillende muziekgenres. Om 15.00 uur gaan de deuren van PARADISO open en vanaf 15.45 uur barst het feest los. De finalisten zullen alles uit de kast halen om vakjury én publiek te overtuigen dat zij de beste zijn.

Springplank
Dat ‘The Clash of the Cover Bands’ voor de deelnemende bands een springplank naar de landelijke en wellicht internationale doorbraak kan zijn, blijkt o.a. uit het succes van o.a. de winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2011/2012’, Koyle. Deze Belgische Rock coverband bestormde de Nederlandse hitlijsten met haar single ‘End Of June’. “Het is geweldig om dankzij ‘The Clash’ in de Mega Top-100 te hebben gestaan”, aldus bassist Roland Kellens van Koyle. “Tijdens The Clash, maar ook daarna hebben we professionele ondersteuning gehad van de organisatie, waardoor we nu niet alleen een single hebben kunnen uitbrengen, maar ook een videoclip hebben gemaakt. De aanvragen voor de optredens blijven binnenstromen. Geweldig!!!”

Ook Present Danger uit Kaatsheuvel, winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2007/2008’ stond met haar single ‘Iron Rain’ in de Mega Top-100. De winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands 2007/2008’ Rattlesnake Shake uit Oss heeft destijds met drie singles in de nationale hitlijsten gestaan.

Gedurende hun deelname aan The Clash of the Cover Bands worden de bands begeleid en gecoacht om zo het aanwezige talent optimaal te benutten en waar mogelijk naar een hoger niveau te tillen.

Inschrijven
Speel jij in een coverband en ben je klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan op voor deThe Clash of the Cover Bands – The only road to PARADISO’! Via www.theclashofthecoverbands.com kun je je inschrijven voor de grootste bandcompetitie van de Benelux! Ook vind je hier meer informatie over deze spectaculaire bandcompetitie.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht