Nieuws

Drum&Beeker presenteert debuutalbum GRMBL.

Drum&Beeker presenteert zaterdag 17 juli hun vinylplaat GRMBL. in Grenswerk in Venlo. De EP is eind vorig jaar opgenomen in Utrecht door Pablo van de Poel (DeWolff). Powerduo Drum&Beeker maakt vuige dialectblues met gitaar en drums. De kaartverkoop is meteen begonnen via www.grenswerk.nl.

Drum&Beeker heeft de ziel verkocht aan de rauw, drijvende minimalistische Hill Country Blues uit Noord-Mississippi waar R.L. Burnside, Junior Kimbrough en The Black Keys patent op hebben.

Drum&Beeker maakt vuige Limburgstalige blues. Eerder dit jaar bracht de band vier live nummers uit op Bandcamp en Spotify.

Duivelse kist

Biëstig is een bezeten boogie waarin Peter Beeker minutenlang zingt over een duivelse kist die hij timmert voor een of andere ongelukkige: ‘Ik tummer dich un hok, met tralies en un slot en nagels aan de binnekaaaaa-nt!’

“Hier maken we geen vrienden mee”, zegt Beeker tijdens het terugluisteren van de opnametrack. Pablo van de Poel zit achter de mengtafel. Drummer Daan van de Ven lacht. Met andere woorden. Zo is het goed.

Tikje vunzig

De klus is geklaard en het kwaad is geschied. Samen met producer Pablo van de Poel heeft het duo in drie dagen tijd GRMBL. op tape gezet. Het werd een intense opnamesessie in een stad in lockdown. Wat je hoort op de plaat is rauw, hard en een tikje vunzig.

Zeven maanden na de opnames in Utrecht zijn er eindelijk weer mogelijkheden om voor publiek te spelen en wordt de plaat live gepresenteerd in Grenswerk.

Gerelateerde artikelen met Drum&Beeker presenteert debuutalbum GRMBL.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht