Nieuws

Drie acts uit Venlo geselecteerd voor Zuiderstorm 2022

Woensdag 16 februari 2022

 

Afgelopen zondag (13 februari 2022) is de selectie van de 1ste editie van Zui-derstorm Limburg bekend gemaakt. Namens Venlo zijn de acts Laudy Xalen, Janet Livv en TheTweedles geselecteerd. Uit 68 aanmeldingen hebben de pro-grammeurs van de zes grote Limburgse poppodia zich de afgelopen periode gebogen. Daaruit zijn 18 Limburgse acts naar voren gekomen die in de hele maand mei tijdens het showcasefestival in de zes binnensteden zullen optreden.

Op 27 mei is de eerste editie van Zuiderstorm in Venlo. Het showcase festival is gra-tis toegankelijk. Programmeur Johan Hauser selecteerde drie acts uit Venlo voor het festival: Laudy Xalen, Janet Livv en The Tweedles:

 

๐—Ÿ๐—ฎ๐˜‚๐—ฑ๐˜† ๐—ซ๐—ฎ๐—น๐—ฒ๐—ป

Laudy Xalen bracht afgelopen november z’n debuut-ep uit, die meteen voor heel veel plays zorgde. Meer dan terecht, zijn raps zijn aanstekelijk, melodieus en energiek te-gelijk. Laudy is geboren in Koerdistan, Noord-Irak, maar kwam op jonge leeftijd naar Nederland en woont sindsdien in Venlo.

 

๐—๐—ฎ๐—ป๐—ฒ๐˜ ๐—Ÿ๐—ถ๐˜ƒ๐˜ƒ

De eerste track die de Venlose Janet Livv uitbracht afgelopen najaar gooide meteen hoge ogen: Froukje is fan en deelde het nummer op haar socials. Janet is precies zo oud als Froukje (20 jaar), haar elektronische popsongs staan net zo bol van de goede hooks en zijn bizar goed geproduceerd.

 

๐—ง๐—ต๐—ฒ ๐—ง๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐—ฑ๐—น๐—ฒ๐˜€

Venloosche indie-wonderboys; drummer Frits is pas 16 jaar en de rest is niet veel ou-der. The Tweedles zijn stronteigenwijs en hebben een jaloersmakende ‘don’t give a shit’-mentaliteit. Hun muziek begeeft zich ergens tussen Pavement en King Krule, en is live al helemaal niet te weerstaan.

Zuiderstorm is een nieuw platform voor aanstormend muzikaal talent uit Limburg, met name voor gemotiveerde en ondernemende muzikanten die zoveel mogelijk po-diumervaring willen opdoen en publiek aan zich willen binden. Muzikanten die actief zijn binnen de genres hiphop, pop, electronics, rock, metal, dance, singer-songwriter of fusion zijn welkom binnen Zuiderstorm. Acts die voor Zuiderstorm geselecteerd worden, treden op in รกlle zes (Maastricht, Heerlen, Sittard, Roermond, Weert en Venlo) de deelnemende steden. Bovendien worden deelnemers gecoacht door pro-fessionals uit de Nederlandse muziekindustrie en krijgen een gratis fotoshoot.

Gerelateerde artikelen met Drie acts uit Venlo geselecteerd voor Zuiderstorm 2022

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht