Nieuws

Down By The River presenteert eerste namen

Americana, Roots & Alt.country Festival Down By The River maakt vandaag de eerste vier namen voor de achtste editie op 14 april 2024 bekend. Als headliner komt David Eugene Edwards (bekend van zijn werk met 16 Horsepower en Wovenhand) naar Venlo. Daarnaast keren Hackensaw Boys terug, speelt de Deense sensatie Brothers Moving en zorgt Lauren Ruth Ward voor een geheel eigen mix van indie en americana, afgetopt met een portie seventies-glam. Later worden nog meer artiesten bekend gemaakt.

De ticketverkoop start aanstaande donderdag om www.grenswerk.nl via grenswerk.nl.

Down By The River vindt dit jaar voor de achtste keer plaats in en rondom Grenswerk. Down By The River wordt georganiseerd door Poppodium Grenswerk en Sedate Bookings.

De eerste bevestigingen voor Down By The River 2024

David Eugene Edwards
Door zijn werk met 16 Horsepower, Wovenhand en als soloartiest is David Eugene Edwards bekend geworden als een krachtige verhalenverteller. Tijdens deze show zal hij nummers uit zijn levenslange oeuvre doen. Met thema’s als geloof, liefde en strijd ademen zijn muzikale creaties de sfeer van traditioneel vertellen en zijn ze doordrenkt met de lessen van zijn persoonlijke reizen. Door gebruik van een scala aan instrumenten brengt hij een kenmerkend geluid dat zich tussen country, Americana, bluesrock, folk en meer beweegt. Tijdens onzekere tijden is de muziek van David Eugene Edwards altijd een bron van troost en een steunende hand geweest. Bereid je voor om je onder te dompelen in een live uitvoering van zijn prachtige verhalen.

Hackensaw Boys
The boys are back in town! In 2015 waren Hackensaw Boys te gast tijdens de allereerste editie van Down By The River en nu keren ze eindelijk terug. Hackensaw Boys zijn een veelzijdige rootsmuziekband die al meer dan twee decennia actief is en bekend staat om hun energieke liveoptredens en hun vermogen om verschillende genres binnen de Amerikaanse rootsmuziek te verkennen. De band staat bekend om hun unieke instrumenten, zoals de charismo, die hun geluid een unieke kwaliteit geven. Hackensaw Boys zijn toegewijd aan het behouden van de wortels van Amerikaanse rootsmuziek terwijl ze zelf altijd blijven evolueren.

Brothers Moving
Ontdek het betoverende verhaal van deze Deense broers, wiens muzikale reis begon in de bruisende straten van New York. Als straatmuzikanten in Brooklyn en Manhattan vonden ze hun unieke identiteit en ontwikkelden ze een authentieke, meeslepende stijl. Met hun rauwe energie en charismatische optredens hebben ze een trouwe fanbasis opgebouwd over de hele wereld. Geworteld in blues, soul, rock, folk en funk, komt hun muziek tot leven door de spontane creativiteit die ontstaat zodra deze vier broers hun instrumenten oppakken en alles loslaten. Mis deze kans niet om deel te zijn van deze betoverende muzikale reis!

Lauren Ruth Ward
De muziek van Lauren Ruth Ward heeft zich de afgelopen jaren als een lopend vuurtje door LA verspreid nadat ze haar geboortestad Baltimore heeft verlaten. Haar teksten zijn gebaseerd op haar eigen leven en weten zowel kwetsbaarheid als kracht uit te stralen. De muziek schommelt tussen indie, pop, Americana en singer-songwriter

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht