Nieuws

Down By The River kondigt volledige line-up aan

Dylan LeBlanc, Garrett T. Capps en Ian Noe zijn de headliners van deze zesde editie van roots- en americanafestival Down By The River in Poppodium Grenswerk. Het festival vindt dit jaar plaats op zondag 7 juni. Naast deze twee namen staan er nog zes andere acts op het festival. Down By The River vindt dit jaar voor het eerst plaats in de zomer. Op het terras van Grenswerk wordt daarom ook een klein buitenpodium gebouwd. De kaartverkoop is vandaag meteen gestart.

Het festival wijkt dit jaar voor het eerst uit naar de zomer, omdat er in deze periode meer mooi programma op tour is. Down By The River verplaatst zich daarmee deels naar buiten. Op een klein buitenpodium bij Grenswerk zijn gratis een drietal acts te zien: Herman Brock Jr., The Dibs en Drum&Beeker.
Verder wordt gebruik gemaakt van de zaal van Grenswerk en de Joriskerk, op 200 meter van het podium. In de zaal staan Dylan LeBlanc (VS), Garrett T. Capps (VS) en de Nederlandse band Darlyn. Ian Noe (VS) en Suzanne Santo (VS) spelen in de Joriskerk.
Dylan LeBlanc uit Muscle Shoals, Alabama stond afgelopen zomer nog op Zomerparkfeest met zette daar een stamvolle Arena-tent helemaal op z’n kop met zijn gedreven Neil Young-achtige rootsrock. Garrett T. Capps uit San Antonio, Texas wordt gezien als een van de belangrijkste country-vernieuwers die met zijn NASA-americana (met synthesizer!) het genre op een geloofwaardige manier de 21ste eeuw in trekt.
In april – de periode waarin het festival de vorige jaren plaatsvond – vindt wel een kleine editie van het festival plaats. Op Eerste Paasdag staat drie bands in Grenswerk: The Sadies, Mike & The Moonpies en Jerry Leger & The Situation.

Down By The River wordt georganiseerd door Poppodium Grenswerk en Sedate Bookings.

De line-up van Down By The River:
Dylan LeBlanc
Na een aantal jaar de wereld over getoerd te hebben met het goed ontvangen album Cautionary Tales, is Dylan LeBlanc afgelopen jaar met zijn vierde album op de proppen gekomen: Renegade.
Garrett T. Capps
Nauwelijks een jaar na de onvolprezen voorganger In The Shadows (Again) slaagt Garrett T. Capps er andermaal in om te imponeren met zijn persoonlijke interpretatie van country die aansluit bij de destijds door Gram Parsons gelanceerde cosmic-country.
Ian Noe
Vanaf jonge leeftijd had Ian Noe al een gitaar in zijn hand. De Amerikaanse singer-songwriter groeide op met de grote folk-voorbeelden als Bob Dylan, Arlo Guthrie en John Prine en baseerde hier zijn eigen akoestische rootsgeluid op, gecombineerd met zijn indrukwekkende teksten en overtuigende vocalen.
Suzanne Santo
Gevangen tussen de duisternis van de pop-noir, het rauwe randje van de soul en het oprechte van de Americana, vertelt Suzanne Santo met “Ruby Red” het verhaal van een singer-songwriter die na meer dan tien jaar een nieuwe weg inslaat.
Herman Brock Jr.
De Herman Brood van de bluegrass, wordt hij ook wel genoemd: Herman Brock Jr., een linkshandige bluegrass-, americana- en bluesmuzikant, multi-instrumentalist en singer-songwriter uit Terneuzen.
The Dibs
The Dibs is Blues, Rhythm’n’Blues en een flinke scheut Soul. “Dibs” betekent zoveel als een claim of recht op de eerste keuze. Deze gloednieuwe band met oude bekenden claimt zijn plek in de blueswereld, they call dibs!
Darlyn
De Nederlandse rootspopband Darlyn liet in 2016 voor het eerst van zich horen met het nummer Stepping Stone, dat viral ging op Spotify en Darlyn naar De Wereld Draait Door bracht.
Drum&Beeker
Peter Beeker heeft het licht gezien. De blues heeft hem bij de kladden. Je hoort het aan Drum&Beeker. Vettige riffs en beats rechtstreeks uit het moeras getrokken. Aan de bar lult Beeker je de oren van het hoofd over de verschillen tussen blues uit Noord-Mississippi en Zuid-Mississippi.

 

Gerelateerde artikelen met Down By The River kondigt volledige line-up aan

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht