Nieuws

Down By The River kondigt line-up aan

Dylan LeBlanc, Garrett T. Capps en Ian Noe zijn de headliners van de zesde editie van roots- en americanafestival Down By The River in Poppodium Grenswerk. Door corona heeft het festival twee jaar lang niet kunnen plaatsvinden. Het festival is dit jaar op zondag 5 juni. Naast deze drie namen staan er nog vijf andere acts op het festival. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 12:00 via www.grenswerk.nl.

 

Het festival wijkt dit jaar voor het eerst uit naar de zomer, omdat er in deze periode meer mooi programma op tour is. Down By The River verplaatst zich ook door de stad. Op een externe locatie  spelen Jimmy Diamond, Darlyn en Drum&Beeker. Verder wordt gebruik gemaakt van de zaal van Grenswerk en de Jacobskapel, op 100 meter van het podium. In de zaal van Grenswerk staan Dylan LeBlanc (VS), Garrett T. Capps (VS) en Ian Noe (VS). Jop Dorris speelt in de Jacokskapel. Op die plek wordt nog een laatste acts toegevoegd.

 

Dylan LeBlanc uit Muscle Shoals, Alabama stond in 2019 nog op Zomerparkfeest en zette daar een stamvolle Arena-tent helemaal op z’n kop met zijn gedreven Neil Young-achtige rootsrock. Garrett T. Capps uit San Antonio, Texas wordt gezien als een van de belangrijkste country-vernieuwers die met zijn NASA-americana (met synthesizer!) het genre op een geloofwaardige manier de 21ste eeuw in trekt.

 

 

Down By The River wordt georganiseerd door Poppodium Grenswerk en Sedate Bookings.

 

De line-up van Down By The River:

Dylan LeBlanc
Van jongs af aan hing Dylan Leblanc met zijn vader hij in de studio rond en kreeg op deze manier soul met de paplepel ingegoten. Later voegde zich hier de liefde voor countrymuziek aan toe. Dit hoor je terug op de vier langspelers van deze jonge crooner, waaronder het indrukwekkende debuut ‘Paupers Field’. Zijn laatste wapenfeit draagt de titel ‘Pastimes’, een EP met een aantal prachtige covers van onder andere The Rolling Stones, Buffalo Springfield en J. J. Cale.

Garrett T. Capps
Nauwelijks een jaar na de onvolprezen voorganger In The Shadows (Again) slaagt Garrett T. Capps er andermaal in om te imponeren met zijn persoonlijke interpretatie van country die aansluit bij de destijds door Gram Parsons gelanceerde cosmic-country.

 

Ian Noe
Vanaf jonge leeftijd had Ian Noe al een gitaar in zijn hand. De Amerikaanse singer-songwriter groeide op met de grote folk-voorbeelden als Bob Dylan, Arlo Guthrie en John Prine en baseerde hier zijn eigen akoestische rootsgeluid op, gecombineerd met zijn indrukwekkende teksten en overtuigende vocalen.

Jimmy Diamond
Jimmy Diamond vervoert ons naar de americana en roots rock van de seventies die geïnfuseerd is met hedendaagse indie rock. Muziek die langs rauw gitaarwerk en pedal steel een episch geluid van een nieuwe morgen vertegenwoordigd. De leden van Jimmy Diamond vormen de Europese linker- en rechterhanden van Tim Showalter’s Strand of Oaks. Als Jimmy Diamond staan ze op eigen benen, maar stroomt er een soortgelijk DNA door de muzikale bloedbanen.

Darlyn
De Nederlandse rootspopband Darlyn liet in 2016 voor het eerst van zich horen met het nummer Stepping Stone, dat viral ging op Spotify en Darlyn naar De Wereld Draait Door bracht.

 

Drum&Beeker
Peter Beeker heeft het licht gezien. De blues heeft hem bij de kladden. Je hoort het aan Drum&Beeker. Vettige riffs en beats rechtstreeks uit het moeras getrokken. Aan de bar lult Beeker je de oren van het hoofd over de verschillen tussen blues uit Noord-Mississippi en Zuid-Mississippi.

 

Jop Dorris

Jop Dorris is een jonge singer-songwriter die zijn invloeden haalt uit de zachte pop- en countrymuziek. Gedreven door zijn passie voor songwriting en wordplay schrijft Jop songs die balanceren tussen heartfelt en catchy. De connectie die Jop heeft opgebouwd tijdens zijn verblijf in het Amerikaanse Nashville komt meer en meer naar voren in zijn repertoire dat zich ergens lijkt te begeven tussen de klanken van Ed Sheeran, Taylor Swift en Luke Combs.

 

 

Gerelateerde artikelen met Down By The River kondigt line-up aan

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht