Nieuws

Doug MacLeod, Acoustic blues artist of the year in Maastricht

Vrijdag 22 november komt een zeer groot artiest naar Maastricht: country-blues zanger-gitarist Doug MacLeod. Zijn Europese tour brengt hem dan voor een exclusief concert in het Magisch Theatertje aan de Molenweg 4, Maastricht (Amby).

Doug MacLeod (New York, 1946) won meerdere bluesprijzen. De meest recente was voor zijn album Break The Chain: in 2018 ‘Acoustic blues album of the year in the USA’. De plaat werd her en der genoemd als zijn sterkste album tot dusver en dat zegt genoeg over de grote klasse van deze singer-songwriter/gitarist. Een jaar eerder won hij de Blues Music Award 2017 voor ‘Acoustic Artist Of The Year’.

Traditie
Zoals de meeste grote blues-artiesten en ademt Doug MacLeod zijn muziek: zijn songs zijn één met zijn leven. Hij staat bekend om zijn ongeëvenaarde song-writing, zijn uitmuntende gitaarspel, zijn warme, soulvolle stem en zijn zeer onderhoudende storytelling.
MacLeod toert nog steeds wereldwijd en schrijft en zingt op een originele manier over zijn eigen leven en ervaringen. Hij was in de leer bij oude meesters en zet de traditie voort naar een nieuwe generatie.

Grote namen
MacLeod deelde podia met grote namen als George ‘Harmonica’ Smith, Big Joe Turner, Pee Wee Crayton, Eddie ‘Cleanhead’ Vinson, Lowel Fulson en Big Mama Thornton.
In de laatste drie decennia bracht hij maar liefst 21 albums uit.
Zijn songs worden gecoverd door grote namen als Albert King, Albert Collins, Joe Louis Walker, maar ook door muzikanten als Eva Cassidy.

MacLeod onderschrijft in zijn werk en concerten de filosofie die hij leerde van country-blues-man Ernest Banks uit Toano (Virginia): “Speel nooit een noot die je niet gelooft” en “Schrijf of zing nooit over wat je niet weet.”
Laat 22 november de muziek spreken en overtuig je ervan dat alle loftuitingen terecht zijn.

Info & tickets
De organisatie van het concert is in handen van Roots Unlimited Maastricht (www.rootsunlimited.nl) en Ap Art Events (http://www.ap-artevents.nl).
Tickets (à 15 euro) en info: www.rootsunlimited.nl

 

Zie ook: https://www.doug-macleod.com

 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht