Nieuws

Don’t Skip trapt 2019 af met een eerste release

Vanaf woensdag 30 januari 2019 zal de eerste release Rescue Call van dance producers duo Don’t Skip op alle bekende download portals en streaming diensten beschikbaar zijn om te beluisteren of downloaden.

Rescue Call is de titel van de eerste release van Don’t Skip. Het nummer bevat alle ingrediënten die de sound van Don’t Skip typeren: live gitaar elementen, pakkende vocals en kenmerken van electronische dance muziek.

Naast een korte en lange versie van het nummer bevat de release ook drie remixen van getalenteerde producers uit de regio. Full Bloom ,een alter ego van producer Daniël Dols, maakte een deephouse/progressive remix van de track. Arjen Stijnman en Ron Wierikx werken samen onder de naam Sounom & Sagou en zij produceerden een lange deephouse remix van het nummer. Brian L’Espoir creëerde een Deep-Tech remix van Rescue Call onder zijn artiestennaam Soulplus.

Anderhalf jaar geleden zijn gitarist en songwriter Serge Meulenberg en songwriter en producer Harald Bruijstens begonnen met een samenwerking die de naam Don’t Skip draagt. Wekelijks kwamen ze samen om te luisteren naar muziek, songs te schrijven, gitaarrifjes op te nemen en te produceren aan nieuwe muziek. Voorlopig plakken ze het label indie-house op hun muziek, omdat het pop-gerichte dans muziek is, maar qua sound niet perse alle trends van het moment volgt. De nadruk ligt op muziek maken die voor hun zelf goed voelt. Het leven gaat nu eenmaal niet alleen over rozen en zonneschijn, maar meer over het hoopvolle licht achter de wolken en het aanplanten van een nieuwe tuin. Dat gevoel van goede hoop probeert Don’t Skip te vangen in hun nummers.

Regelmatig zoekt Don’t Skip de samenwerking met talentvolle mensen uit de regio. Twee songwriting sessies hebben onlangs geleid tot een toffe nieuwe track met singer/songwriter Madi. Eerder hebben Aïcha Cherif en Corine Keulers al samengewerkt met Don’t Skip. Deze nummers zullen later dit jaar uitgebracht worden.

Maar op hun eerste release ’Rescue Call’ laat Don’t Skip zien dat ze alles in huis hebben om zelfstandig een track te maken, met eigen gitaarrifjes, met eigen vocals, zonder samples of input van derden.

Vanaf de release datum zal op het Youtube kanaal van Don’t Skip ook een videoclip bij het nummer te zien zijn. Ook hiervoor zocht Don’t Skip in eerste instantie samenwerking met getalenteerde videografen uit de regio, maar omdat dit qua tijd en energie moeilijk van de grond kwam heeft de totstandkoming van de videoclip een hele andere wending gekregen. Via een website die creatieve mensen aan elkaar koppelt is Don’t Skip in contact gekomen met Juan Pablo Guirigay en Luis Fernando Moncada (Sourcing Avenue) uit Merida in Venezuela. Door heen en weer te mailen en middels videogesprekken via de telefoon is eerst het concept voor de video tot stand gekomen en vervolgens hebben de Venozolanen het concept uitgewerkt tot de video die er nu is.

Met Rescue Call is de eerste release van Don’t Skip een feit. In de loop van 2019 zullen meer releases volgen.

Bekijk hier de video van Rescue Call:

https://youtu.be/lK1xpFtGvBA

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht