Nieuws

Doe mee aan Lang Leve de Muziek Wedstrijd

Vanaf nu kunnen basisschoolklassen zich weer inschrijven voor Lang Leve de Muziek Wedstrijd 2019. Ga jij met je klas het muzikale avontuur aan?

Over de Lang Leve de Muziek Wedstrijd

De Lang Leve de Muziek Wedstrijd is een spannende, muzikale wedstrijd voor groepen 6 en 7. De wedstrijd bestaat uit verschillende rondes (let op, deze informatie is onder voorbehoud):

Ronde 1
Je bedenkt een originele muzikale act met je klas, neemt die per video op en stuurt ‘m in. Een deskundige jury bepaalt per provincie welke klassen door mogen naar de regionale auditieronde.

Ronde 2
In deze spannende auditieronde voert je klas de muzikale act uit in een theater in je eigen regio. Om je klas op deze ronde voor te bereiden, komt er een Vliegende Brigadier naar je toe. Helemaal gratis! Dat is een vakleerkracht muziek die jou en je klas tips & tricks geeft en laat ervaren hoe belangrijk en hoe leuk het is om meer met muziek te doen in de klas. Gratis muziekonderwijs dus! Uit alle audities selecteert de jury, per provincie, de klassen die doorgaan naar de finale van de wedstrijd, de Lang Leve de Muziek Show.

Ronde 3
Tijdens de Lang Leve de Muziek Show strijden de provinciale finalisten om een plekje in de Grootste Schoolband van Nederland, die mag optreden tijdens Het Kerst Muziek Gala 2019. Ook voor deze ronde komt er een Vliegende Brigadier op bezoek die jullie helpt bij de voorbereiding. Meer weten over deze show? Neem dan eens een kijkje op de Lang Leve de Muziek Show-pagina op de Zapp-site.

Ronde 4
Optreden tijdens Het Kerst Muziekgala 2019! De Grootste Schoolband van Nederland bestaat uit klassen uit het hele land! Ook voor deze ronde komt er gratis een Vliegende Brigadier op bezoek die jullie helpt bij de voorbereiding. Weten hoe het eraan toegaat tijdens het gala? Kijk Het Kerst Muziekgala 2018 terug via NPO Start.

Meer weten over de inschrijfprocedure vindt je hier.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht