Nieuws

Docfest on tour komt naar Venlo in Grenswerk

Docfest documentaire film festival (Maastricht), dat dit jaar de derde editie beleefde, komt naar Venlo op vrijdag 15 december. Dit keer met films over muziek en verhalen uit de regio verzameld in het poppodium van Venlo en omstreken, Grenswerk. Mooie documentaires. Kleinmenselijk maar groots. De wereld verkennen door andermans ogen. Nieuwe ontmoetingen en het prikkelen van de innerlijke nieuwsgierigheid. 

Deze avond kun je zien en kiezen uit de films ‘Portretten uit de Peel’ van Wiek Lenssen over de Venlose meester-fotograaf Jacques Peeters met muziek van Arno Adams,  ‘Rock ’n Rollers’ over de jonge Limburgse band Morganas Illusion, ‘Lost Tracks’ over DJ Don Diabolo en enkele nooit uitgebrachte singles en de film ‘The Story of Anvil’, over de rockband Anvil die de inspiratie was voor bands als Metallica en Anthrax, maar nooit echt doorbraken. Na de documentaire kwam die doorbraak er wel en komen ze begin 2018 naar Grenswerk!

Tevens is er na ‘Portretten uit de Peel’ een spraakmakende Doctalk gepresenteerd door Wouter Nelissen (presentator L1 Cultuur café) met Wiek Lenssen over Portretten uit de Peel, Kim de Bis over haar nieuwe film ‘De Nieuwe Limburger’ en het Limburgs Film Festival.

Gerelateerde artikelen met Docfest on tour komt naar Venlo in Grenswerk

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht