Nieuws

Dit weekend muzikale coaching voor de finalisten van Nu of Nooit!

In de maand november worden A Minor Problem, Elle Hollis, Endeavour, Hoagy en Maxime x Glyn, de vijf finalisten van provinciale popwedstrijd Nu of Nooit, klaargestoomd voor de finale. Dit wordt o.a. gedaan door coaching dagen. Tijdens de eerste coaching dag op zondag 17 november in het Conservatorium van Maastricht gaan de geselecteerde acts onder begeleiding van professionele muzikanten uit de Nederlandse muziekindustrie werken aan hun muziek. De tweede coaching dag vindt plaats in de ECI Cultuurfabriek op zondag 24 november. Hier krijgen de deelnemers allerlei zakelijke workshops op maat. Pop in Limburg wil de finalisten met deze coaching zo goed mogelijk voorbereiden op de finale.

Tijdens de muzikale coaching dag in het Conservatorium Maastricht gaan de finalisten al repeterend werken aan hun sound, arrangementen, songwriting, harmonieën en grooves. De coaches die hier aan de slag gaan met onze vijf finalisten zijn: Jack Pisters, Eric Coenen, Janneke Nijhuijs, Jesper Albers en Dennis J. Waakop Reijers.

 

Jack Pisters heeft een grote staat van dienst als gitarist, docent en consultant in de Nederlandse muziekindustrie. Hij is de ontwerper en studieleider van de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam, mede-artistiek leider van het Amsterdam Electric Guitar Heaven Festival, hoofd van de Dutch School of Popular Music, bedenker van de A-MACK-methode, oprichter van DAWA Records, mede-initiatiefnemer van de Guitar Matrix-festivals en meer. Als gitarist kennen we hem onder andere van Avalon, Soylent Green, S.C.A.R. Anouk en de Keith Caputo band.

Eric Coenen is afgestudeerd als ‘Bassist Lichte Muziek en Aanverwante stijlen’ aan Hilversums Conservatorium in 1991. Sinds 2000 is hij verbonden aan Fontys Rockacademie Tilburg als hoofdvakdocent Basgitaar en Bandcoach. Ook is hij bassist en bandleider bij o.a. Ruud Hermans (The Voice Senior winnaar), Ilse Delange, Blowbeat, Margriet Eshuijs, Lotte Slangen, Manfred Mann, Stevie Ann, Toon Hermans, Ge Reinders, Kaz Lux eva. Hij heeft meer dan 600 studiotracks ingespeeld voor diverse artiesten. Naast al dit is jij werkzaam voor Musicians Without Borders (Mitrovica, Kosovo) waar hij 4 x per jaar bands en bandcoaches van coaching en trainingen voorziet.

Janneke Nijhuijs is muzikant en bekend (als bassiste/zangeres) van acts als The Indien, Thijs Boontjes, The Deaf, Komodo, Smutfish en Demon Eyes. Daarnaast is ze actief als DJ, coacht ze opkomende artiesten en organiseert ze masterclasses en talentontwikkelingstrajecten als artistiek coördinator bij Popradar (de Haagse versie van “Pop in Limburg”). Haar initiatief Jam de la Crème werd een succesvol festival gedurende tien jaar in binnen- en buitenland.

Jesper Albers is een drummer en speelt in verschillende bands waaronder Paceshifters en Mozes and the Firstborn. In 2012 is hij afgestudeerd als drummer aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Na zijn studie in Utrecht is hij veel gaan spelen met diverse bands in binnen- en buitenland waaronder Storksky (winnaar Nu Of Nooit 2015) en Automatic Sam. De rode draad in zijn muzikanten bestaan is drummen en zingen in het alternative/noise/rock trio Paceshifters. Naast optreden, geeft Jesper met veel liefde drumles en is hij een fanatieke bandcoach voor bandjes uit ieder genre. Hij vindt het superleuk om met bands het oefenhok in te duiken en te kijken naar hun arrangementen, setlist, sounds en presentatie.

Dennis J. Waakop Reijers is al jarenlang actief in de muziek. Terwijl hij tracks al op de prille leeftijd van 8 jaar mixte, is Dennis vooral bekend om zijn baanbrekende werk met de internationale superster Tiësto voor wie hij (een aantal) van zijn grootste hits waaronder “Adagio For Strings” en “Pirates of the Caribbean” (co) produceerde evenals zijn werk op het door Grammy genomineerde gouden album “Elements of Life” en platina album “Just Be”. Verder heeft hij talloze remixes geproduceerd voor veelgeprezen artiesten zoals Moby, Kanye West, Madonna, Radiohead, Muse, Delirium, Britney Spears, Justin Timberlake en Calvin Harris. Andere muzikale mijlpalen in deze samenwerking zijn o.a. de Olympische Zomerspelen 2004 in Athene, Griekenland; 2 Lifetime Achievement Awards verzamelen en nummer 1 scoren op de Trance Top 1000 Armada 2010. Dennis is naast producer, schrijver, componist en arrangeur ook coach en docent. Het is zijn missie geworden om de nieuwe generatie op te leiden in het produceren van muziek. Immers, wie zou het beter kunnen doen?

Afgelopen maand streden er 25 acts in 5 voorrondes door de hele provincie voor een plek in de finale van Nu of Nooit. Elk weekend in oktober vonden er voorrondes plaats in de professionele poppodia van Limburg, te weten Poppodium Volt, Poppodium Grenswerk, Muziekcentrum de Bosuil, ECI Cultuurfabriek en als laatste op 25 oktober in de Nieuwe Nor in Heerlen. Na afloop van de vijfde en laatste voorronde in de Nieuwe Nor te Heerlen werden de vijf finalisten bekendgemaakt. A Minor Problem, Elle Hollis, Endeavour, Hoagy en Maxime x Glyn bereiden zich de komende weken voor op de finale in Maastricht.

Pop in Limburg wenst alle finalisten enorm veel succes toe!

Finale Nu of Nooit 2019
Datum: zondag 8 december 2019
Locatie: Muziekgieterij, Maastricht
Deur: 13:00 u./ Aanvang: 14:00 uur
Tickets: v.v.k. €8,-, eventuele deurverkoop €10,- https://muziekgieterij.nl/event/nu-of-nooit-2019-finale/

Voor meer info over de finale van Nu of Nooit, bezoek ons op facebook en check het evenement: https://www.facebook.com/popinlimburg/

Gerelateerde artikelen met Dit weekend muzikale coaching voor de finalisten van Nu of Nooit!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht