Nieuws

Derde editie Talkin’ About My Generation in Grenswerk

The Revells + Appelation Contrôlée + The Pope’s Wife op Talkin’ About My Generation

In Poppodium Grenswerk vindt op zaterdag 15 juni voor het derde jaar op rij Talkin’ About My Generation plaats, het festival dat de Venlose popgeschiedenis in beeld brengt. Vorig jaar speelden acts uit de jaren zeventig op het festival, dit jaar is het de beurt aan de jaren tachtig. Op het festival spelen dit jaar The Revells + Appelation Contrôlée + The Pope’s Wife.

Grenswerk belicht jaarlijks één decennium uit de roemruchte popgeschiedenis van de stad. Twee jaar geleden jaar leidde dat tot de nagenoeg uitverkochte eerste editie met Static, Blues Vocation, The Vampires en The Gamblers, roemruchte bands uit de jaren zestig. Vorig jaar lichten Decennium, Pat Cool, Whale en Colney Hatch de jaren zeventig uit. Op zaterdag 15 juni schuift de tijd weer tien jaar op, naar de jaren tachtig.

Begin 1985 werden The Revells opgericht in Venlo. Met de jaren zestig als belangrijkste invloed werd er al snel een repertoire samengesteld bestaande uit eigen nummers aangevuld met bekende en onbekende covers van jaren zestig hits. Met wilde rock ’n roll en garagerock als belangrijkste invloeden verwierf de band internationale bekendheid. Als opmerkelijkste optreden speelden The Revells tijdens kerstmis 1985 in de Bijlmer gevangenis waar ze ‘San Quentin’ van Johnny Cash speelden. Hun EP genaamd ‘Swamp City’ telt vijf nummers (drie eigen nummers en twee covers). “Onze muziek wordt wel garagerock genoemd, maar zelf noem ik het liever fuzz beat”, aldus spil van de band Marc Kohlen.

Appellation Contrôlée is een experimentele popgroep gevormd in Venlo, in het midden van de jaren zeventig. Later bestempeld als “het best bewaarde geheim van Venlo”, overstegen ze mainstream invloeden en verwerkten sterke minimalistische, elektronische en wereldmuziek-elementen in hun vaak psychedelische en door funk geïnspireerde muziek. Appellation Contrôlée schreef hun muziek grotendeels door collectieve en spontane jams. Improvisatie ten top. Ondanks verschillende wijzigingen in de samenstelling van de groep, blijft Appellation Contrôlée bij haar roots. En is nu klaar om dit te komen laten zien tijdens Talkin’ About My Generation in Grenswerk.

Na het uiteenvallen van Crash Course in 1986, gingen gitarist Harry Vaessen en zanger Henny Bosch op zoek naar de ideale popband. Mooie melodieuze songs vermengd met gemene punk. Het resultaat werd The Pope’s Wife, waarbij bassist Ge Mercus (ex Holland Electro) en Peter Tops op drums werden toegevoegd. In rap tempo volgden veel eigen songs en optredens, met name op festivals als Helter Skelter, Paaspop en Pinkpop. Na de deelname aan de Grote Prijs van Nederland en het winnen van Nu of Nooit volgden veel aanvragen. Helaas liet Harry in 1989 weten twee bands niet te kunnen combineren en koos om verder te gaan met The Revells en The Pope’s Wife te verlaten. Hierdoor kwam het einde in zicht en na het afwerken van contractueel vastgelegde optredens (waaronder een tour in Oostenrijk) viel uiteindelijk het doek in 1990. Na ruim 28 jaar kwam de vraag om een eenmalig reünie-optreden. Inmiddels zitten er vier op en is het optreden in Grenswerk op 15 juni het definitieve einde van een tijdperk.

Talkin’ About My Generation
Zaterdag 15 juni
Open 20:00 / Aanvang 20:30

Tickets 5,- voorverkoop / 7,50 deur

Tickets verkrijgbaar via www.grenswerk.nl en de volgende voorverkooppunten:

Sounds, Parade 66, Venlo
Grenswerk Café, Peperstraat 10, Venlo

Gerelateerde artikelen met Derde editie Talkin’ About My Generation in Grenswerk

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht