Nieuws

Derde editie jazzfestival Autumn Leaves

Jazz in oktober en november op acht locaties in Venlo

Jazzfestival Autumn Leaves keert ook dit jaar weer terug in Venlo. Na de succesvolle edities van afgelopen twee jaar staan ook aankomende oktober en november weer in het teken van jazz. Het gaat in totaal om twaalf concerten verdeeld over verschillende locaties in de stad. Tijdens het festival spelen acts als Spark, Eric Vloeimans en Artvark Saxophone Quartet in Venlo. Ook geeft de wereldberoemde drumster Sheila E. een concert in Grenswerk. Het festival wordt afgesloten door TaxiWars, de jazzband van dEUS-frontman Tom Barman. Voor de optredens zijn losse tickets verkrijgbaar maar ook een passe-partout die toegang geeft tot alle shows.*

Poppodium Grenswerk, De Maaspoort Theater & Events en Café Take Five hebben zich wederom samengepakt en organiseren een reeks jazzconcerten in het seizoen waar jazz voor gemaakt lijkt, de herfst. Tijdens het festival vinden concerten plaats bij Domani, Jacobskapel, Calico Jack, De Klep, Pelgrimshoès, Grenswerk, Maaspoort en Take Five.

De jazzmaand wordt op vrijdag 4 oktober afgetrapt door Artvark Saxophone Quartet in Domani. Het eigenzinnige saxofoonkwartet weet zich met zijn avontuurlijke groove en bijzondere bezetting al jaren te onderscheiden. Op zondag 6 oktober vindt Scratch Jazz plaats in Grenswerk. Scratch Jazz is een groot coachingstraject voor jonge jazzmuzikanten in de regio Venlo. Zij volgen vier weken lang intensieve workshops van professionele coaches, en staan afsluitend in Grenswerk op het podium. Zet de letters van de naam van de Nederlandse trompettist Eric Vloeimans in een andere volgorde en je krijgt Oliver’s Cinema, de naam van zijn akoestische trio met accordeonist Tuur Florizoone en cellist Jörg Brinkmann. Melodie, harmonie en mystiek brengen schitterende improvisaties die het genre jazz overstijgen. Vrijdag 11 oktober live in de Maaspoort. Teus Nobel toerde al op jonge leeftijd door heel Europa met de Rotterdam Ska Jazz Foundation. Sindsdien werkte hij samen met bekende namen als Kyteman Orchestra, Caro Emerald, Jef Neve en Rotterdam Jazz Orchestra. Op zondag 13 oktober speelt hij met zijn Liberty Group in Take Five. Tijdens Jazz in De Klep op maandag 14 oktober tijdens Autumn Leaves 2019 heeft Roelofs de Venlose zangeres Kiki Manders en de Keulse gitaarvirtuoos Philipp Brämswig opgetrommeld. Pierre en Barend Courbois, vader en zoon, geven op vrijdag 18 oktober een bijzonder concert in Grenswerk Café. Twee werelden komen samen: jazz en hardrock op één podium. Toetsenist Niels Broos en drummer Jamie Peet staan op zaterdag 19 oktober streetwearshop Calico Jack, die voor de gelegenheid wordt omgebouwd tot funky nachtclub. Hun kenmerkende stijl en geluid vindt het midden tussen improvisatie, analoge electronica, jazz en hiphop. Op zaterdag 26 oktober speelt de band Spark in Take Five. Gewapend met het rauwe hammondorgel van Frank Montis, de funky gitaar van Bas van der Wal en de smeuïge percussie en bonkende drums van Anouk Verdonk en Salle de Jonge. Mathijs Leeuwis trad jarenlang op als singer-songwriter en won in 2010 de publieksprijs van De Grote Prijs van Nederland. Van klein, donker en sferisch tot lyrische soundscapes, Leeuwis brengt het steeds vol overtuiging. Zijn muziek wordt tijdens het concert ondersteund door beelden en gaat op donderdag 31 oktober in de intieme setting van de Jacobskapel met een mokerslag binnenkomen.

Babs van Bree, Renée Steenvoorden en Robbert Suilen, oftewel WANDER, verdwaalt in melodieën, improvisatie en verhalen. Op zaterdag 2 november live in het Pelgrimshoès. Op zondag 3 november speelt niemand minder dan Sheila E. in Grenswerk. Drumster Sheila Escovedo (beter bekend als Sheila E.) deelde het podium of de studio met o.a. George Duke, Herbie Hancock, Billy Cobham, Marvin Gaye, Diana Ross, Lionel Richie en nog veel, veel meer muzikanten. Het festival wordt op 8 november afgesloten door TaxiWars, de jazzband van dEUS-frontman Tom Barman. Geen eindeloze jams, wel een swingende groove en een rauw randje. Of, zoals Barman het zelf omschrijft: hardcore jazz met een punky benadering. Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Jazz Maastricht.

 

AUTUMN LEAVES 2019

Vrijdag 4 oktober 2019                   Artvark Saxophone Quartet [Domani]
Zondag 6 oktober 2019                  Scratch Jazz [Grenswerk]
Vrijdag 11 oktober 2019                 Eric Vloeimans – Oliver’s Cinema [Maaspoort]
Zondag 13 oktober 2019                Teus Nobel Liberty Group [Take Five]
Maandag 14 oktober 2019            Jazz in de Klep: Kiki Manders, Philipp Brämswig & Mike Roelofs [De Klep]
Vrijdag 18 oktober 2019                 Courbois / Courbois [Grenswerk Café]
Zaterdag 19 oktober 2019                         Niels Broos x Jamie Peet [Calico Jack]
Zaterdag 26 oktober 2019                         Spark [Take Five]
Donderdag 31 oktober 2019         Mathijs Leeuwis [Jacobskapel]
Zaterdag 2 november 2019           Wander: Babs van Bree, Renée Steenvoorden & Robbert Suilen [Pelgrimshoès
Zondag 3 november 2019             Sheila E. [Grenswerk]*
Vrijdag 8 november 2019               Taxi Wars [Grenswerk]Een passe-partout voor Autumn Leaves kost 49 euro euro en geeft toegang tot alle concerten exclusief Sheila E. Dit is meer dan dan 60 euro korting. Voor alle concerten zijn ook losse tickets verkrijgbaar. Losse kaarten en passe-partouts zijn verkrijgbaar via www.grenswerk.nl, www.maaspoort.nl of de voorverkoop adressen (Sounds Venlo, Grenswerk Café).

* Voor het optreden van Sheila E. moeten losse tickets gekocht worden.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht