Nieuws

Delinquent Habits naar Grenswerk

Latino rapgroep uit Los Angeles voor vier shows naar Nederland

Aankomend najaar keert de latino rapgroep Delinquent Habits terug naar Nederland. Op vrijdag 14 december spelen ze in Grenswerk. Ook spelen ze nog in MEZZ Breda, De Victorie in Alkmaar en Simplon in Groningen. Tickets zijn meteen in de verkoop via www.grenswerk.nl en de verschillende voorverkooppunten.

Met een aanstekelijke mix van latin funk, soul, rock en hiphop gegoten in een sausje van authentiek mariachi werden ze in 1996 wereldberoemd met monsterhit ‘Tres Delinquentes.’ Het daarna verschenen titelloze debuut vloog een slordige miljoen keer over de toonbank. De mannen lijken anno 2018 op muzikaal gebied nog altijd even wars van elke commerciële concessie. In 2016 verscheen het zevende album ‘It Could Be Round Two’ een album dat relevante kwesties omarmt maar nog steeds ook barst van een ontembare energie.

In 2013 kwam de lang gehoopte terugkeer van rapper Kemo The Blaxican. De hereniging op het podium en op de plaat resulteerde in het eerdergenoemde album, “It Could Be Round Two”, de eerste keer in meer dan een decennium dat de twee MC’s gezamenlijk de hoofden en zielen van hun luisteraars treffen. Door het koppelen van hun talenten en ervaringen samen en uit elkaar, in het leven en in de muziekindustrie, heeft Delinquent Habits muzikaal en tekstueel een album gecreëerd dat niet alleen body-moving is, maar ook diep betekenisvol en onthullend. Vol met gedachten en perspectieven gedeeld door de twee tekstdichters.

Hoewel nog steeds trouw aan de Latijnse roots, heeft Delinquent Habits andere genres zoals soul, funk en rock samengevoegd om naar de mening van de band het meest diverse album muzikaal tot nu toe te creëren.

Gerelateerde artikelen met Delinquent Habits naar Grenswerk

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht