Nieuws

Debuut EP Triana y Luca

Triana y Luca is een duo dat een uniek geluid heeft wat Ibero-Amerikaanse folklore mengt met hedendaagse invloeden zoals jazz en poëzie. Triana y Luca doorbreken de grenzen van traditionele muziek met hun intieme en boeiende optredens. Ze brengen een nieuw perspectief op populaire muziek en culturele legendes en hun geluid weerspiegelt een diepe verkenning van oude kennis, natuur, verdriet en liefde.

Triana y Luca hebben afgelopen jaar gebruik mogen maken van de makersregeling van Pop in Limburg. Met behulp van deze makersregeling hebben ze een debuut EP geproduceerd wat in juni 2023 uitkomt. Het nummer Malinche is een van de nummers die op deze EP terug te vinden is. Met Triana’s krachtige stem die aangevuld word met Luca’s flirterige ritmegitaar en contrabas bevindt Malinche zich op de perfecte plek tussen Mexicaanse alternatieve pop, jazz en new-folklore. Met het verhaal over migratie en cross-culturalisatie, gaat het lied over een inheemse vrouw die in de volksmond bekend staat als de vertaler van de Spaanse Kolonisator Hernán Cortés.

De muziek van Triana y Luca is te luisteren op spotify en is ook terug te vinden in de Release Radar Limburg 2023 van Pop in Limburg.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht