Nieuws

De Week van de Limburgse Popmuziek keert, ook in dit bijzondere jaar, weer terug!

Pop in Limburg en L1 staan gezamenlijk weer in de startblokken voor het organiseren en creëren van de Week van de Limburgse Popmuziek die van 26 juli tot en met 1 augustus 2021 zal plaatsvinden. Muzikanten, bands, muziekcafés, jongerenverenigingen, cultuur- en poppodia worden weer opgeroepen om naar buiten te treden, eigen optredens te organiseren en het publiek weer te laten genieten van live optredens!

Onze missie
Door het huidige Coronavirus zijn er vele concerten, festivals, tours en andere muzikale bijeenkomsten zowel in binnen- als in buitenland abrupt tot een einde gekomen. Sinds de coronacrisis ervaart de muzieksector dan ook grote nadelen hiervan en kwam zij geheel stil te liggen. Juist in deze onvoorspelbare en kritische tijd willen wij, L1 en Pop in Limburg, daarom de muzieksector een hart onder de riem steken en juist wèl deze creatieve sector alive and kicking houden. Onze hoop en verwachting is dat te zijner tijd, als de zomervakantie begint, bestaande maatregelingen zover zijn versoepeld dat er op z’n minst weer optredens in een kleinschalige setting in de buitenlucht mogelijk zijn (bijvoorbeeld met maximaal 30 personen publiek). Het is dan ook hoog tijd om ons rijke popklimaat en al het muzikale talent zichtbaar te maken voor een groot publiek, middels deze provincie brede actie.

Samenwerking L1 en Pop in Limburg
Ook dit jaar slaan Pop in Limburg en L1 de handen ineen om er een fantastische week van te maken. De visie van Pop in Limburg is om de Limburgse popsector zoveel mogelijk kansen te bieden om zich zelf muzikaal te ontwikkelen en dit ook zichtbaar te maken. In samenwerking met L1 is dit meer dan mogelijk! L1 toert de hele week met een aantal cameraploegen en razende reporters door de provincie om zo veel mogelijk activiteiten te verslaan met TV en Radio. Elke dag worden er items opgenomen en door middel van livestream via de websites van L1 en Pop in Limburg uitgezonden. Alle opnames van L1 worden dagelijks samengevat in een tv-item, verrijkt met korte interviews en dagelijks (maandag tot en met zaterdag) uitgezonden op tv. Aan het eind van de week sluiten we af met een compilatie van alle activiteiten die L1 heeft kunnen verslaan in een 55 minuten durende aflevering! Meer informatie over de uitzendtijden volgt snel. Daarnaast zal L1 Radio de hele dag in elke uitzending popmuziek van eigen bodem ten gehore brengen.

Doe zelf ook mee en creëer jouw eigen (mini) concert!
L1 en Pop in Limburg dagen je ook dit jaar weer uit om zelf een concert te organiseren. Ben je muzikant, vrijwilliger bij een scouting of jeugdhuis, kroegbaas of run je een cultuur- of poppodium? Stel dan je tuin, café, schuur of zaal open voor een liveoptreden van lokaal talent. Meld je activiteit aan op de website en download je gratis campagnemateriaal zoals posters en uitingen voor social media. Pop in Limburg en L1 zullen daarbij alle deelnemende acts en organisaties, die de hashtag #WLP2021 gebruiken bij sociale media uitingen, online ondersteunen om zo meer bekendheid te genereren. Dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds krijgen de eerste vijftig concerten die zich aanmelden voor de actieweek een financiële tegemoetkoming in de onkosten die worden gemaakt.

Het aanmelden van een concert kan via www.deweekvandelimburgsepopmuziek.nl

Facebook: @Popinlimburg
Instagram: @deweekvandelimburgsepopmuziek, #WLP2021

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht