Nieuws

Dé Vastelaovend marathonuitzending van het jaar

Maastricht – RTV Maastricht, Theater aan het Vrijthof en een aantal grote partijen vanuit de Mestreechter Vastelaovend slaan dit jaar de handen in elkaar. Samen willen ze het vastelaovendsgeveul uitdragen naar een zo groot mogelijk publiek. Dit door middel van een 9-uur durende uitzending van ‘De Groete Mestreechter Vastelaovends Tóp 111’, het succesvolle programma van RTV Maastricht. Op Carnavalsmaandag, 28 februari 2022, worden de 111 meest geliefde Maastrichtse vastelaovendsleedsjes gedraaid en live gezongen door artiesten. De liedjes zijn gekozen door de luisteraars en kijkers van RTV Maastricht. In het kader van het 30-jarig jubileum van Theater aan het Vrijthof wordt de Tóp 111 dit jaar vanuit de Papyruszaal in het theater uitgezonden op radio, tv en livestream van RTV Maastricht.

 

De samenwerking tussen RTV Maastricht, Theater aan het Vrijthof en de Mestreechter Vastelaovend verenigingen

RTV Maastricht en Theater aan het Vrijthof slaan dit jaar de handen in elkaar om het vastelaovendsgeveul naar een zo groot mogelijk publiek uit te dragen. Zij doen dit door middel van De Tóp 111 van RTV Maastricht. Ter ere van het 30-jarige jubileum van Theater aan het Vrijthof wordt het programma dit jaar vanuit de Papyruszaal in het theater uitgezonden. De samenwerking is belangrijk voor RTV Maastricht en Theater aan het Vrijthof vanwege de verbindende rol van de Vastelaovend, vooral in deze onzekere tijd.

De Groete Mestreechter Vastelaovends Tóp 111 wordt ook ondersteund door een aantal grote partijen vanuit de Mestreechter Vastelaovend: Stadsvastelaovendsvereiniging De Tempeleers, Vastelaovendsvereiniging De Keemeleers, Samewèrkende Mestreechter Vastelaovendsvereiniginge, Revue aon de Maos. François Lenaerts, directeur RTV Maastricht: “De eerste editie van De Groete Mestreechter Vastelaovends Tóp 111 van verleden jaar was een initiatief van onze radiovrijwilligers en bleek direct een succes gezien de vele reacties die we ontvingen. Reden te meer om er een traditie van te maken door het programma ook dit jaar te organiseren. In een gesprek met Theater aan het Vrijthof borrelde het idee op het programma naar het theater te halen in plaats van uitzenden vanuit de radiostudio. Hierdoor kunnen we het programma flink uitbreiden met optredens van de nodige artiesten, want het hele podium staat ons ter beschikking. We zijn dan ook heel blij met de samenwerking en kijken ernaar uit.”

Brigitte van Eck, directeur Theater aan het Vrijthof: “We zijn verheugd dat we in samenwerking met RTV Maastricht op ons podium een variëteit aan Mestreechse vastelaovend artiesten en gezelschappen kunnen laten zien en horen. Juist nu er nog steeds onzekerheid bestaat omtrent de Vastelaovend kunnen we de Groete Mestreechter Vastelaovend Tóp 111 toch door laten gaan. Op deze manier leggen we een verbinding met de amateurverenigingen, maar ook met de behoefte van het publiek: genieten van het vastelaovendsgeveul. We hebben er veel zin in!”

 

Het programma: De Tóp 111

De Groete Mestreechter Vastelaovends Tóp 111 is een bestaand en succesvol programma van RTV Maastricht waarin de Mestreechse Vastelaovendsmeziek centraal staat. Het wordt gepresenteerd door de bekende radiopresentoren van de zender. Tijdens De Tóp 111 worden de 111 meest geliefde Maastrichtse carnavalsliedjes gedraaid maar ook live uitgevoerd door artiesten. Deze liedjes passeren niet zomaar de revue, maar zijn persoonlijk gekozen door de luisteraars en kijkers van RTV Maastricht. Maastricht heeft een ware schatkist aan vastelaovendsleedsjes van toen en nu. Denk aan klassiekers als Karneval in Mestreech (1946), D’n drekmaan (1952), Diech kins miech tralalala (1967) en Mèt de dikke zjiem veurop (1985). Maar ook pareltjes van recentere jaren als Gewoen e Vastelaovendsleedsje (2018), Eus Mestreechs (2021) en het winnende liedje van 2022: De Vastelaovendskis. Het zal zeer zeker geen verrassing zijn als deze titels wederom in de Tóp 111 terechtkomen.

 

De marathonuitzending op Carnavalsmaandag

De Groete Mestreechter Vastelaovends Tóp 111 wordt op 28 februari 2022 uitgezonden tussen 09:00 uur en 18:00 uur op radio, tv en via de livestream van RTV Maastricht op hun website en app. Het publiek kan 9 uur lang volop meezingen en schunkelen op de mooiste, leukste en meest geliefde Mestreechse vastelaovendsleedsjes.

Gerelateerde artikelen met Dé Vastelaovend marathonuitzending van het jaar

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht