Nieuws

De Popsport Limburg deelnemers 2021 zijn bekend!

Ook dit jaar gaat Popsport Limburg, hét coaching programma voor jonge muzikanten die aan het begin van hun carrière staan, weer van start! Tijdens Popsport Limburg 2021 krijgen twaalf toffe acts coaching op maat van professionals, gaan ze de studio in, geven ze optredens, en doen ze een fotoshoot! Op deze wijze krijgen de muzikanten meer inzicht in de muziekwereld, leren ze hoe ze zich het beste kunnen presenteren en ontwikkelen ze hun muziek in een aantal maanden in een snelvaart!

Eind januari 2021 gaat Popsport Limburg weer van start met twaalf gloednieuwe deelnemers die ook dit jaar de beste coaching en workshops op maat mogen verwachten. De jonge muzikanten zullen allemaal een (deels online) coaching programma doorlopen van circa. 6 maanden om kennis, ervaring en netwerk op te doen. De deelnemers zullen zich ontwikkelen op muzikaal en muzikaal-zakelijk gebied, ze krijgen namelijk muzikale coaching van professionals, workshops over o.a. social media en management, treden drie keer op tijdens toffe showcases, nemen een song op in een professionele studio en krijgen een fotoshoot!  De deelnemers zullen voor het eerst kennis maken met de trajectbewakers en de coaches tijdens de startbijeenkomst die aanstaande zondag online plaatsvindt.

Wat is Popsport?
Popsport is hét landelijke coachingsprogramma voor jonge, talentvolle bands, singer-songwriters, rappers, producers, enzovoorts die verder willen komen met hun eigen muziek. Ze krijgen muziekinhoudelijke coaching van professionals, krijgt meer inzicht in de muziek-business en hoe ze zich daarin als artiest, muzikant of band kunt bewegen. Het programma is opgedeeld in een regionaal én landelijk programma (Popsport NL). Het regionale traject (Popsport Limburg) loopt van januari tot juni en wordt georganiseerd door Pop in Limburg. In september start Popsport NL met uit elke provincie 1 act (de act die de meeste vooruitgang boeken in het regionale traject).

Popsport Limburg deelnemers 2021
De deelnemers van Popsport Limburg 2021 zijn bekend en Pop in Limburg staat de popelen om ze met trots aan jullie te presenteren:

1lisias

1lisias produceert, creëert, schrijft en rapt lekkere R&B, meezingers, Reggaeton en trap. Alles wat zijn creatieve mind en zijn mood maar bedenken kan, zet hij op papier of legt hij vast op zijn laptop. Overal waar hij komt, zet hij alles op z’n kop! 1lisias is geboren in Brabant maar opgegroeid in Noord Limburg. Met Indonesische roots heeft zijn muzikale kriebels van huis uit mee gekregen. Die kriebels zijn nooit weggaan zo deed 1lisias mee aan vele muzikale projecten, zoals Kunstbende. Hij staat nog aan het begin van zijn carrière, maar de verwachtingen zijn hoog.

Aftermath

Bij de bar worden de eerste drankjes geschonken. De lichten gaan aan. De drums zet in, dan de bas en ook de gitaar volgt al snel. Krachtige vocalen klinken door het café. Jong maar vol energie, dat is Aftermath. Met hun muziek willen ze mensen laten genieten van hun opvatting van het genre rock. Het viertal creeërden al een geheel EP en wist vele optredens te geven en ervaring op te doen. Binnenkort zal Aftermath zelfs te zien zijn in het voorprogramma van AC/DC UK bij de Azijnfabriek.

Anouk

Anouk komt uit Susteren en is singer-songwriter. Met haar eigen geschreven nummer ‘Lost’ en haar gitaar bij de hand weet Anouk het publiek stil te krijgen. Ze is pas 16 jaar oud, maar weet nu al inspiratievolle nummers te schrijven.

Jacob Drescher

Jacob Drescher is een creatieve singer-songwriter die zich graag laat inspireren door muziekstijlen. Hij heeft een eigen sound die hij zelf omschrijft ‘wat rustigere alternative bedroom indie-pop, met een laid-back vibe’. “Shadow, mijn eerste, is erg alt-indie-pop. Pavement Love, mijn 2de, heeft wat meer weg van een love ballad, en It’s a wrap, mijn meest recente release, heeft veel hip hop, trap en soulfull R&B vibes gemixt met mijn eigen sound. De nummers waar ik momenteel mee bezig ben zijn weer wat rustiger, en ben erg verliefd geraakt op de lofi sound. Dat is een muziekstijl, en community, waar ik mezelf echt in zie.”

Jasmine

Jasmine is een 18-jarige singer-songwriter met een groot talent voor muziek, ze leerde zij zichzelf gitaar en piano te spelen. Jasmine is nog op zoek naar eigen geluid en stijl. Haar zelfgeschreven nummers vallen dan ook in verschillende categorieën te onderscheiden; Pop en R&B. Graag komt zij gedurende Popsport achter haar eigen geluid. Ze staat nog fris aan het begin van haar carrière!

Lynn

Met haar stemgeluid en gitaar weet Lynn al vele mensen te ‘’veroveren’’ met haar talent. Zo deed zij mee aan ‘Kunstbende’ en werd zij tweede van heel Limburg! Met haar pop/rock muziekstijl wist zij ook in een bandje te spelen en daar ervaring voor op te doen tijdens ‘Rock City Basics’.

Mel

Gepassioneerd, gedreven en creatief, zo valt Mel (Marieke Steeghs) het beste te omschrijven. Toen zij pas 7 jaar oud was wist ze al haar eigen nummers te creeëren/schrijven op haar broer’s speelgoed keyboard. Nu, 10 jaar later, is zij erg intensief bezig met het maken van muziek. Op de piano of op de ukele en gitaar is Mel volop bezig met zichzelf te ontwikkelen en experimenteert ze met verschillende soorten genres om haar eigen haar orginele genre te ontdekken. Haar droom is dan ook om zich uiteindelijk te ontwikkelen tot rock/alternatief artiest.

The Daffodils

Met al heel wat successen en ervaringen achter de rug, zijn The Daffodils volop bezig om de top te bereiken. De 5-koppige band bestaande uit; Rik Vercoulen, Jona Beck, Anke Jacobs, Koen van Gardingen en Bart Vrijdag en samen spelen ze  rock/blues-rock. Vele podia wisten The Daffodils te veroveren, zo speelde ze al op: het Spijs Foodfestival, het Tuinhuuske Benefietsfestival en een televisieoptreden in het live-programma Nedinscoplein van omroep Venlo. De hechte vriendgroep hadden meteen al succes te pakken bij hun eerste EP ‘Living Like An Animal’, de single ‘Living Like An Animal’ werd namelijk opgepakt tijdens een bevrijdingsfestival door lokale omroepen en werd verkozen tot album van de maand bij omroep ‘START’. The Daffodils hebben al een grote start gemaakt om de top te bereiken en zij zullen hard blijven werken.

Nuberino

Noah Strijbos, met artiestennaam ‘Nuberino’ is een DJ/producer met een grote passie. Nuberino heeft grote ambities waar hij naartoe werkt, zoals een eigen label starten om andere artiesten te inspireren en te ondersteunen. Maar zijn grootste droom is om van zijn passie, muziek maken, zijn baan te maken. Met al heel wat releases achtervolgt hij dan ook zijn droom. Zo heeft Nuberino maar liefst 300 duizend Spotify streams. Ook heeft hij in 2020 een diploma (Dance/Beat Producer) behaald bij AVA Studio’s en diverse masterclasses bijgewoond van onder andere de tourmanager van Afrojack en Dimitri Vegas & Like Mike. En daar houdt het niet bij op; zo werkte hij ook nog eens samen met succesvolle andere artiesten, zoals ‘AFTRWRDS’. Zijn stijl is vooral geïnspireerd door genres als Future House, Progressive House, Electro House en nog andere EDM-genres.

Stanley Redex

Stanley Redex is een producer van 15 jaar oud. Hij draait voornamelijk Bass House en Tech House en is de laatste tijd flink aan de slag gegaan om zijn eigen platen te produceren. Hij doet mee aan Popsport om zijn eigen producties verder te ontwikkelen. Je kunt nu al een track van hem beluisteren op Spotify en we gaan in de komende jaren zeker nog meer van hem horen!

Tommy

Tommy is een rapper uit Sittard. Sinds jongs af aan luistert Tommy naar rapmuziek, en is vooral geïnspireerd door artiesten als J Cole, Kendrick Lamar en Drake, die hij ziet als grote voorbeelden. “Ik neem van iedereen iets en maak daarmee me eigen sound: Ik ga van trap naar r&b of toch een oldschool spit beat”. Tommy heeft al meerdere uitverkochte shows achter de rug en heeft verschillende tracks op Spotify staan.

Wout and The Drowning Fish

Deze nieuwe rockband bestaat uit de drie goede vrienden; Guusje Tonigold, Mickey Havermans en Pepijn Minis die maar al te graag nieuwe kennis willen opdoen over de muziekwereld. Ze zijn momenteel bezig met zoveel mogelijk eigen materiaal schrijven en hebben al een eigen nummer ‘Cold Gloves’. “We willen alle drie wel heel graag iets bereiken in muziek en daar na school ook mee verder gaan. Popsport leek ons ideaal om meer te leren over de muziekwereld, hoe wij meer kunnen bereiken als band, met onze eigen muziek en in een netwerk te komen.”

Gerelateerde artikelen met De Popsport Limburg deelnemers 2021 zijn bekend!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht