Nieuws

De poort naar Magic-O-Metal is geopend: doe mee aan de crowdfunding!

Magic-O-Metal lanceert een crowdfuning pagina. Magic-O-Metal motiveert kinderen om alles uit zichzelf te halen en laat hen zien dat ook zij in staat zijn muziek te maken, een spannend verhaal te schrijven of een prachtige tekening te maken. Laat je meenemen naar The Metal Dimension met de track ‘Through The Portal’, kruip in het boek ‘Enter The Metal Realm’ of begin met het maken van eigen muziek op je eigen Magic-O-Metal-gitaar. Zowel de cd als het boek hebben een open einde en vormen de sleutel tot de toegang van The Metal Dimension.

Ontstaan van Magic O Metal
Naast activiteiten als muzikant en illustrator geven Sander Gommans en Scott Wenmakers les aan kinderen in het voortgezet onderwijs. Ze zijn (zoals velen van jullie) opgegroeid met comics, de welbekende action-hero cartoons én de magie van metal-muziek! Inmiddels hebben ze zelf kinderen en willen zij hun passie voor metal op gepaste wijze met kinderen delen.

Tevens valt op dat de creatieve en beeldende vakken steeds minder plaats krijgen binnen het voortgezet onderwijs. Zodoende willen Sander Gommans en Scott Wenmakers kinderen stimuleren om hun dromen te volgen, om een instrument te leren bespelen of op een andere manier creatief bezig te zijn. Daarbij zou het natuurlijk fantastisch zijn metal-muziek nieuw leven in te blazen en een nieuwe generatie metal-helden mogelijk te maken!

Het doel van Magic O Metal
Metal biedt echter ook spanning, creativiteit, muzikale hoogstandjes en fantastisch artwork. Juist déze elementen openen een wereld vol magie voor de jeugd; een bron van inspiratie die je kinderen eigenlijk niet wilt ontnemen.

Magic O Metal voegt al deze kenmerken samen in een groots avontuur. Kinderen worden meegenomen in een verhaal waarin creativiteit, doorzettingsvermogen en metal-muziek centraal staan. Als aanzet voor dit avontuur is er een CD opgenomen met 12 originele metal-tracks (voor álle leeftijden) en een geïllustreerd boek waarin het avontuur van Magic O Metal begint. Met Magic O Metal willen laten zij zien dat het bespelen van een instrument, zingen, tekenen of schrijven tot échte magie kan leiden. Magic O Metal daagt kinderen uit om het eerste avontuur tot een goed einde te brengen.

Doe mee!
Sander Gommans en Scott Wenmakers willen bereiken dat dit concept, door zoveel mogelijk mensen uit de metal-scene gedragen wordt. Zij hebben in de afgelopen maand al een kleine community opgebouwd via hun Facebook-pagina en hebben daar al veel leuke en enthousiaste reacties mogen ontvangen. Ook hebben zij zelf met veel plezier het fundament gelegd voor dit avontuur en zij vragen nu aan jullie om hun te helpen de wereld van Magic O Metal verder uit te bouwen. Dit kan door te participeren met de talenten die jullie bezitten, maar zoals altijd is er ook geld nodig om dit te realiseren. Sander Gommans en Scott Wenmakers hebben daartoe een stichting opgericht, zodat zij dit zonder winstoogmerk kunnen doen. Zij hopen dat zij in ruil voor één of meer van de Magic-O-Metal artikelen, die ze tot nu toe hebben gecreërd, gezamenlijk met jullie donaties een financiële basis kunnen leggen, om het platform verder te ontwikkelen met allerlei spannende en leerzame toepassingen.

Crowdfunding:
Door middel van enthousiast support kan de organisatie van Magic-O-Metal kinderen inspireren en motiveren het beste uit zichzelf te halen. Dat er nog vele generaties van nieuwe Metal bands mogen genieten! Steun Magic-O-Metal via het platform Voordekunst op https://bit.ly/2kzja4i of via hun website https://bit.ly/2kglyfX. Sander en Scott hebben reeds geïnvesteerd in de opname van een CD, het drukklaar maken van een spannend avontuur in een geïllustreerd boek, het artwork voor een aantal merch-artikelen en een heuse Magic-O-Metal-gitaar. Daarnaast hebben zij geïnvesteerd in publiciteit om Magic-O-Metal bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht te brengen.

Met het geld dat zij met hun crowdfunding hopen op te halen, willen zij deels de productiekosten van de CD, het boek, de merchandise en de gitaar bekostigen. Ze hopen echter vooral dat ze met de bijdrage kunnen investeren in het ontwikkelen van toepassingen die kinderen aanspoort en ondersteunt hun talenten te ontwikkelen. Kinderen zullen het plezier ontdekken van het zélf creëren. Verder biedt het volwassenen eindelijk de mogelijkheid om hun passie voor de muziek en de lifestyle met de jeugd te delen. Zo willen zij online educatieve en prikkelende toepassingen aanbieden via een Magic-O-Metal Classroom en een platform bieden waar iedereen zijn of haar creaties kan presenteren. Kinderen kunnen zodoende een bijdrage leveren om de beleving van Magic-O-Metal optimaal te versterken. In de echte wereld willen zij leuke middagen organiseren, waar kinderen en ouders samen kunnen komen, kennis kunnen maken met muziekinstrumenten en apparatuur, teken-clinics kunnen volgen en op een andere manier het avontuur van Magic-O-Metal kunnen beleven.

Uiteraard gaan zij hun uiterste best doen om het merendeel van de tegenprestaties in ruil voor jouw donatie vóór pakjesavond op 5 december toe te sturen, zodat het Sinterklaas-feest dit jaar met de magie van metal gevierd kan worden. Zin om dit najaar met Sander en Scott in dit avontuur te duiken? Bezoek dan de website www.magicometal.nl, meld je aan voor 1 september 2019 en maak kans op de allereerste Magic O Metal-gitaar of één van de andere metal-goodies die wij gaan verloten.

 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht