Nieuws

De nominatie’s voor de Limburgse Popprijs zijn bekend!

De nominatie’s voor de Limburgse popprijs in de categorie ‘artiest’en ‘sector’ zijn bekend.  Vanuit suggestielijsten uit het popveld heeft de commissie zich gebogen over mogelijke kandidaten. Hieruit is een selectie van 3 genomineerden per categorie gekomen. 

De commissie, bestaande uit Rian Moonen/ Marco Roelofs/ Roy Alberts/ Jorrit Kleijnen en Jan Smeets, heeft de afgelopen tijd gebrainstormd en vergaderd over mogelijk kandidaten. De commissie is afgelopen nacht (donderdag 12 september) tot een besluit gekomen.

GENOMINEERDEN CATEGORIE ARTIEST:
De categorie ARTIEST richt zich op veelbelovende acts en artiesten die een echte ambassadeur van de Limburgse muziek zijn

BlabberMouf
Is een hardwerkende rapper uit Heerlen. Redelijk onbekend in Limburg én Nederland. Maar heeft al een flinke volging wereldwijd en meerdere tours gedaan door heel Europa en Zuid-Amerika.

The Ragtime Rumours
Een Blues, Ragtime en Swing band uit Midden-Limburg. Een echte Do-it-yourself band. Winnaars van de European Blues Challenge en veel aan het optreden in Nederland en de rest van Europa.

YĪN YĪN
Een psychedelische thaise funk band uit Maastricht. Een redelijk jonge, maar wel een van de meest spraakmakende festival acts van dit moment. Vaak geboekt tijdens de popronde en hebben zelfs al op Lowlands gespeeld.

GENOMINEERDEN CATEGORIE SECTOR:
De categorie SECTOR richt zich op organisatie en projecten die een significante bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkelingen binnen het Limburgse popveld.

Parkstad Popstad
Onder de noemer Parkstad Popstad werken bijna alle verschillende partijen ( Gemeente, muziekscholen, poppodia en artiesten) in Parkstad samen op het gebied van talentontwikkeling om zo een sterker popklimaat te creëren voor zowel beginnende muzikanten als (semi-)professionals.

Zomerparkfeest
Een festival dat al jaren een begrip is in het Nederlandse popklimaat. Het festival wordt gedragen door gedreven en betrokken vrijwilligers. Programmering, samenwerkingen en promoten geven goed weer dat het echt een festival met een eigen identiteit is.

De Muzikantine
Een kleine organisatie die grootste dingen voor elkaar krijgt in de popmuziek. Intrinsiek aangedreven vanuit de muzikanten-scene zelf. Daarnaast ligt er veel nadruk op educatie. Muzieklessen, workshops een muzikantenweekend en de educatieve poptour zijn enkele projecten opgezet door De Muzikantine.

De uiteindelijke winnaars worden bekend gemaakt tijdens de uitreiking op zaterdag 28 september tijdens de conferentie van DVERS in Sittard.

Wat is de Limburgse Popprijs?
De Limburgse Popprijs is een jaarlijks terugkerende award die wordt uitgereikt aan de Limburgse act en Limburgse organisatie die dat jaar de meest significante bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuziek.De Popprijs zal onder andere uit een geldbedrag bestaan die de winnaars kunnen gebruiken voor verdere ontwikkelingen.

Uitreiking Limburgse popprijs
Datum: zaterdag 28 september 2019
Locatie: Grote Zaal, Poppodium Volt, Sittard
Tijd: 16.50 – 18.00 uur

Pop in Limburg
Pop in Limburg is een door de Provincie Limburg gesubsidieerde koepelorganisatie die zich op een breed terrein inzet voor de ondersteuning en ontwikkeling van de Limburgse popcultuur. Pop in Limburg is partner in het landelijke poporgaan POPNL en het internationale muziekplatform JMI.

Gerelateerde artikelen met De nominatie’s voor de Limburgse Popprijs zijn bekend!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht