Nieuws

De Muzikantine biedt digitale workshops aan

Ook de deuren van De Muzikantine blijven momenteel gesloten. De ruimtes van de stichting worden normaal gesproken gehuurd door diverse muziekdocenten, muzikanten en bands, maar net als vele anderen zitten zij door de corona-crisis noodgedwongen thuis. Om zowel de docenten als de muzikanten in Horst aan de Maas iets te kunnen bieden, heeft De Muzikantine de Muzikantine sessies opgezet.

Verschillende muziekdocenten uit eigen gemeente geven de komende maand een digitale workshop. Diverse onderwerpen komen aan bod, waardoor voor elk wat wils is ontwikkeld. De workshops zijn gratis te volgen. Wel wordt tijdens elke sessie de mogelijkheid gegeven om een vrijwillige bijdrage te doen; deze komt geheel ten goede van de workshopleider.

Op vrijdag 17 april bijt Richard Kleuskens het spits af met de Muzikantine sessie De beste gitaristen aller tijden. Richard, docent en vooral muzikant in hart en nieren, zal vanaf 19.30uur in een live workshop vertellen over de grote gitaarhelden van toen en nu. Voor deze workshop is aanmelden niet verplicht. Alle informatie is te vinden via het betreffende Facebook-evenement van De Muzikantine.

Daarna volgt op dinsdag 21 april een speciale workshop Homerecording. Omdat veel muzikanten ook thuis met opnames aan de slag willen, staat producer Bart Lommen klaar om hier zijn kennis over te delen. De inhoud van de sessie wordt afgestemd op de deelnemers. Daarbij kan men denken aan vragen als hoe kun je thuis jouw muziek het beste opnemen, welke apparatuur zijn handig om te hebben, en hoe gebruik je ze? Voor deze workshop is het opgaaf wel vereist; ook hier is alle informatie te vinden via het betreffende Facebook-evenement.

Later deze maand zal ook zangeres Nienke Wijnhoven nog een Muzikantine sessie Muziek & social media gaan geven. Deze is speciaal gericht op de jonge talenten in Horst aan de Maas; iedereen vanaf 11 jaar kan zich aanmelden. Nienke combineert haar muzikale kennis met haar ruime ervaring op social media. Hoe kun je als jongere met jouw muziek aan de slag gaan? En hoe kun je social media dan op een veilige en leuke manier gebruiken? De datum van deze workshop wordt later bekend gemaakt.

Alle informatie over de Muzikantine sessies is ook te vinden op www.muzikantine.org en facebook.com/demuzikantine.

Gerelateerde artikelen met De Muzikantine biedt digitale workshops aan

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht