Nieuws

De Managersopleiding keert terug na een succesvolle editie

Na de succesvolle editie van vorig jaar keert de Managersopleiding terug in Limburg! Aangeboden door Pop in Limburg en ECI Cultuurfabriek Roermond!

Na de eerste editie van de Managersopleiding, waarin 8 deelnemers de cursus succesvol hebben afgerond, start er vanaf september 2024 een nieuwe lichting. De cursus wordt aangeboden door Pop in Limburg, ECI Cultuurfabriek Roermond en D-drive. Ambitieuze muziekmanagers in spe (geboren of woonachtig in Limburg) worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze cursus waarin ze alle ins and outs van het vak zullen leren!

Over de cursus
De intensieve cursus bestaat uit 7 kernonderdelen: management, live-optredens, platenlabels, publishing, financiering, mentale gezondheid en marketing. Daarnaast gaan de deelnemers aan de slag met het organiseren van een eigen eindshowcase waar de managers ook hun jaarplannen zullen presenteren. De fysieke lessen vinden ongeveer 1 keer per maand plaats in de ECI Cultuurfabriek Roermond. Daarnaast zijn er online bijeenkomsten, een actieve WhatsApp-groep en uitdagende luister- en leesopdrachten. De lessen bieden een combinatie van theorie, interactieve vraag-en-antwoordsessies en inspirerende gastdocenten. Alle docenten zijn experts uit de muziekindustrie.

Tijdens de cursus gaan de geselecteerde deelnemers aan de slag met hun eigen artiest. Als je nog geen artiest hebt waarmee je werkt, helpt de organisatie de deelnemer bij het vinden van een geschikte artiest. Samen met deze artiest gaat de deelnemer aan de slag met een jaarplan. Binnen dit jaarplan komen alle cursusonderdelen aan bod. De cursus wordt afgesloten met een live eindpresentatie waarin de deelnemers hun plan presenteren.

Praktische informatie
De cursus loopt van september 2024 tot en met maart 2025. De fysieke lessen zijn ook los te volgen voor andere geïnteresseerden die niet deelnemen aan de intensieve cursus. Er wordt een bijdrage van €100,- per deelnemer gevraagd, maar het grootste deel van de kosten wordt gedragen door de samenwerkende partijen: Pop in Limburg, ECI Cultuurfabriek en D-Drive. Het doel van deze cursus is om de muziekindustrie in Limburg op een duurzame manier te versterken.

Data fysieke lessen: 12 september, 15 oktober, 5 november, 25 november, 17 december, 25 januari en 25 februari
Data online lessen: 1 oktober, 29 oktober, 19 november, 3 december
Datum eindpresentatie/show: 27 maart 2025

‘’Deze cursus was precies de zet in mijn rug die ik nodig had om door te pakken in mijn carrière. Het netwerk, de know-how en de motivatie die ik op heb gedaan uit deze cursus waren me de moeite en tijd dubbel en dwars waard!’’ – Deelnemer Managersopleiding 2023

Aanmelden
Deelnemers kunnen zich tot 31 juli 2024 aanmelden.
Voor vragen kunnen ze contact opnemen met marije@popinlimburg.nl. Let op! Deelnemers moeten aan de volgende eisen voldoen:

  • Aanmelding met motivatiebrief via het online formulier is een vereiste;
  • Afkomstig uit of woonachtig in de provincie Limburg;
  • Bereid om te investeren in eigen ontwikkeling, denk aan minstens 2 uur per week buiten de lessen en bijeenkomsten om;
  • Een MBO of HBO opleiding afgerond

Na de aanmelding ontvangt de eerste selectie deelnemers een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek waarin zij toelichting kunnen geven en vragen kunnen stellen over de cursus. De selectieprocedure vindt plaats in de laatste week van augustus. Er is helaas maar ruimte voor 8 deelnemers die de cursus intensief zullen volgen. Niet-geselecteerde kandidaten kunnen alsnog de lessen los volgen maar niet deelnemen aan de online lessen, de whatsappgroep of hun artiest presenteren op de showcaseavond.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht