Nieuws

De Jeugd van Tegenwoordig en HAEVN op Festival van de Toekomst in Heerlen

Festival van de Toekomst Zuid-Limburg wordt op vrijdag 15 september afgesloten met een groot openlucht eindfeest op het Pancratiusplein-Zuid in Heerlen. Op het programma staan gratis toegankelijke optredens van De Jeugd van Tegenwoordig, HAEVN, La Fuente en Lotte Walda. Het eindfeest is de feestelijke afsluiting van het tweedaagse evenement waarin de toekomst van Zuid-Limburg in theorie en praktijk wordt getoond.

De regio Zuid-Limburg is klaar voor de toekomst. En die toekomst ziet er stralend uit. Dat zal Festival van de Toekomst Zuid-Limburg op 14 en 15 september 2017 bewijzen. Na een theoretisch programma voor beleidsmakers op de eerste dag, ‘Zuid-Limburg in Theorie’, krijgt alle inwoners van Zuid-Limburg op vrijdag 15 september overdag de mogelijkheid om Zuid-Limburg ‘in uitvoering’ te zien. Bezoek diverse (IBA) projecten en vier de toekomst ’s avonds met een groot eindfeest!

Festival van de Toekomst wordt op vrijdag 15 september afgesloten met een groot, gratis toegankelijk, eindfeest op het Pancratiusplein in Heerlen. De Jeugd van Tegenwoordig is de hoofdact. Want wie heeft er nu de toekomst? Juist, de jeugd! De bekende nummers van de rapgroep,  ‘Watskeburt’, ‘Sterrenstof’ en ‘Get Spanish’, komen zeker voorbij. De andere talenten met toekomst die optreden komen grotendeels uit onze eigen regio. Zoals de helft van het duo succesvolle Nederlandse duo HAEVN, Jorrit Kleijnen uit Kerkrade. Samen met Noord-Brabander Marijn van der Meer schreef hij hits als ‘Where The Heart Is’ en ´Finding out More’ en ‘Bright Lights’: dromerige popmuziek die niet van de radio te krijgen is. Nog zo’n groot talent dat in Zuid-Limburg rondloopt is Lotte Walda; van buskeren op de straten van Maastricht en Heerlen tot Giel’s Talentenjacht, De Wereld Draait Door, Paradiso en Pinkpop; 2017 is nu al hét jaar van de 20-jarige Heerlense singer-songwriter. DJ La Fuente zal als afsluiter een glimlach op alle gezichten van bezoekers toveren. De Eindhovense DJ heeft namelijk een enorme feel-good-factor met zijn energieke house-sets. Hij staat bekend als de ‘meest draaiende dj’ van Nederland en scoorde al diverse dansvloer-hits via labels als Spinnin’Records en Mixmash.

Het eindfeest vindt plaats op vrijdag 15 september 2017 van 19:00 tot 00:00 uur op het Pancratiusplein-Zuid in Heerlen. Het programma kwam tot stand in samenwerking met poppodium NIEUWE NOR. Het avondprogramma sluit naadloos aan op de rest van het programma op 15 september. Overdag kun je diverse (IBA) projecten in Parkstad bezoeken met een hop-on-hop-off-bus. Op iedere locatie worden diverse activiteiten, rondleidingen, voorstellingen en presentaties georganiseerd. Ook in Heerlen Centrum zijn interessante side events, zoals de Randland en CityLiv tentoonstellingen en de exclusieve vertoning van de documentaire Citizen Jane in het Royal Theater. Meld je voor deelname aan het dagprogramma aan via www.festivalvandetoekomst.nl.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht