Nieuws

Daddy Cool festival keert terug op festivalkalender

Popfestival zet in op nieuwe vooruitstrevende programmering die past bij regio

Op 10 & 11 september keert Daddy Cool in volle glorie terug op de festivalkalender. Het Heerlense festival vindt plaats op het C-Mill terrein op de Molenburg. De organisatie zet in op een vooruitstrevende programmering: “We mikken op line-up die past bij de nieuwe energie van Heerlen als stad en de voortrekkersrol die de Nieuwe Nor op het gebied van popcultuur speelt. Vol acts die je voor het eerst in de regio kunt zien, maar zéker niet voor het laatst”. Zangeres SERA, die voor het allereerst met full band te zien is op een festival, is zo’n artiest. De komende twee weken wordt elke dag een act op het programma bekend gemaakt via de sociale media van Daddy Cool.

Daddy Cool is een gratis toegankelijk popfestival dat wordt georganiseerd door Stichting Samenwerkende Muziekfestivals Limburg, o.a. organisator van Mama’s Pride in Geleen, en de Nieuwe Nor. De organisatie zet in op een vooruitstrevende en diverse programmering. “We willen met Daddy Cool laten zien dat het publiek in Zuid-Limburg nieuwe artiesten omarmt. Verwacht dus een lading verrassende namen: veel acts die je voor het eerst in de regio kunt zien, maar zeker niet voor het laatst”, aldus organisator Kees van den Berg. Het perfecte voorbeeld van een van die nieuwe artiesten is SERA, die bekendheid verwierf door op TikTok bekende liedjes te zingen vanuit haar auto. De zangeres uit Sliedrecht was in 2020 groot nieuws toen ze op de verjaardag van Cristiano Ronaldo optrad. Daarvoor zong ze al eens live met Justin Bieber op Instagram. Ze gebruikte de lockdowns om haar eigen nummers te schrijven die stuk voor stuk een hit zijn. Nummers als ‘Only Us’, ‘Take A Chance’ en ‘She Kissed Me First’ zijn inmiddels miljoenen keren beluisterd op Spotify.

Het optreden van SERA op Daddy Cool wordt pas haar tweede festivalshow en haar eerste met volledige band, iets waar Daddy Cool bewust voor kiest: “We mikken op een line-up die past bij de nieuwe energie van Heerlen als stad en de voortrekkersrol die de Nieuwe Nor op het gebied van popcultuur speelt” Het programma wordt samengesteld door de programmeurs van Volt (Sittard), de Nieuwe Nor en de Poprondes van Sittard en Heerlen. Zij het hele jaar naar nieuw talent dat een groter publiek verdient, zowel lokaal, als nationaal en internationaal. Naast Sera staan er nog 17 acts op het hoofdpodium van Daddy Cool op 10 en 11 september. Ook verzorgt de Nieuwe Nor een extra grote Silent Disco tent waarop het dj-talent uit de regio een plek heeft. Welke artiesten er allemaal te zien zijn, wordt de komende twee weken bekend: elke dag wordt er een act aangekondigd via de sociale media van Daddy Cool.

In 2019 vond popfestival Daddy Cool voor het eerst plaats in Heerlen. Vorig jaar keerde het festival terug als zit-popfestival op Bedrijventerrein C-Mill, waar het ook op 10 en 11 september 2022 zal plaatsvinden. Stichting Samenwerkende Muziekfestivals Limburg, ook organisator van Mama’s Pride, op moederdag in Geleen, tekent voor de organisatie in samenwerking met poppodium Nieuwe Nor.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht