Nieuws

Dacapo College Praktijkonderwijs en EOA & Poppodium Volt organiseren DOOR! project Dare2Shine!

Vorige maand stonden de leerlingen van Da Capo College Praktijkonderwijs en leerlingen van de Eerste Opvang Anderstaligen op het podium bij Poppodium Volt! In bandvorm speelden zij verschillende popsongs waarbij de hele school en de ouders van de deelnemende leerlingen aanwezig mochten zijn. Een te gekke ervaring.

Het project
Na de meivakantie ging het project Dare2Shine@Volt van start op het Dacapo College Praktijkonderwijs en EOA (eerste opvang anderstaligen). Er werden 4 bands geformeerd met telkens 6 leerlingen die gedurende 4 weken (45 min per week) gingen repeteren om uiteindelijk op 13 juni 2019 te “shinen” op het grote poppodium Volt. Deze bandworkshops werden gegeven door Stan Smeets (frontman Hard2Get), Fleur Neelen (stagiaire docent Muziek), Rens van Zon en Ardie van Peij-Deuss (docent Muziek). Tijdens de repetitie was de positieve energie voelbaar. Zowel de leerlingen als de begeleiders konden er geen genoeg van krijgen. Hierdoor liepen de repetities vaak uit, in de pauzes werd gewoon doorgespeeld. Dit zorgde vervolgens voor try-outs waarbij de rest van de school op het plein kon meegenieten van de muziek die uit het lokaal kwam.

Het optreden
Na een echte soundchecken ging om 13.00 uur het optreden van start! Band 1, The Cookie Gang, speelde het nummer Perfect. Band 2, Kind of magic, speelde Treat you better. Band 3, The Disstrikers, speelde Shape of you en band 4, Hot Fires, bracht een geweldige versie van Uptown Funk. Om het optreden iets langer te laten duren hadden de begeleiders ook 3 nummers voorbereid: Calm after the storm, Duurt te lang en Als het avond is. Onder luid applaus werd elke band op het podium gehaald en de leerlingen hebben fantastisch gepresteerd.

Dit project is voor zowel de leerlingen van het Praktijkonderwijs als de EOA de kans om eens een andere kant van zichzelf te laten zien. Leerlingen hebben hun eigen grenzen verlegd en hebben een geweldige succeservaring mogen opdoen. Op naar volgend jaar!DOOR!

Dit project is mogelijk gemaakt door de SamenDOOR! popmuziek regeling (door de Provincie Limburg en Pop in Limburg).

Gerelateerde artikelen met Dacapo College Praktijkonderwijs en EOA & Poppodium Volt organiseren DOOR! project Dare2Shine!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht