Nieuws

Curve wint Imagine Netherlands 2020

Maastricht- Curve uit Limburg heeft zondag 13 september 2020 Imagine Netherlands gewonnen in de Muziekgieterij. Curve werd door poppodium Muziekgieterij genomineerd en door een jury bestaande uit Loek Hendrikx, Janneke Nuijhuis, Jack Pisters en Nikimo Stas bekroond tot winnaar van Imagine Netherlands 2020.

Curve stroomt als winnaar van Imagine Netherlands door naar de Internationale finale van Imagine Music Experience. Daarnaast hebben zij een fotoshoot gewonnen, mogen zij een studiosessie opnemen bij M-PX Productions en zullen zij spelen op festival Bruis én als uitwisseling act in Frankrijk.

Acht acts uit vijf verschillende Nederlandse provincies en één Franse band  zijn het afgelopen weekend naar Limburg afgereisd om deel te nemen aan de finale van Imagine Netherlands. Tijdens deze finale streden de Nederlandse deelnemers voor de felbegeerde plek in de internationale finale van Imagine 2020, waar ook finalisten uit landen als Brazilië, Zweden, Zimbabwe en Frankrijk aan deelnemen. De finale werd zondag 13 september 2020 vanaf 17:00 uur live uitgezonden door middel van een livestream, die te volgen was vanuit de Muziekgieterij, Maastricht.

De acht Nederlandse acts die deelgenomen hebben aan de finale waren: Curve, Daddy Unchained, Dimoh, Babette Zwinkels, Ben Forte, DEUX MILLE,  Redridinghood en Marise den Bakker. Zij zijn geselecteerd door POPnl, een samenwerkingsverband tussen de twaalf provinciale popkoepels en de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Daarnaast was de Franse band Marie-Paul als uitwisseling act aanwezig om tijdens het juryberaad te spelen voor het (online) publiek.

Imagine Netherlands wordt mogelijk gemaakt door:
Provincie Limburg, POPnl, Muziekgieterij, M-PX, L1 en 1Limburg. Bij POPnl zijn aangesloten: Kunstloc (Noord-Brabant), CAF (Flevoland), Friesland Pop (Friesland), GRAP (Amsterdam), Popradar (Den Haag), K&C (Drenthe), NH-Pop (Noord-Holland), De Coöperatie (Utrecht), POPGroningen (Groningen), Poppunt Overijssel (Overijssel), Popunie (Rotterdam), ZB (Zeeland) en Pop in Limburg (Limburg).

Imagine:
Imagine is een programma van JM International, een NGO die zich wereldwijd inzet voor de (talent)ontwikkeling van muziek onder jongeren. JMI heeft leden in meer dan 60 landen en organiseren meer dan 40.000 activiteiten over de hele wereld waarmee ze 6.000.000 jongeren en kinderen bereiken. De organisatie, die in 1945 opgericht werd, slaat bruggen tussen sociale, geografische en culturele verschillen en wil op deze manier een internationaal platform creëren waar jongeren en kinderen op een intercultureel niveau van elkaar leren.

Gerelateerde artikelen met Curve wint Imagine Netherlands 2020

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht