Nieuws

Cursus: word Professionele Muziekmanager!

Ben jij gepassioneerd om een muziekmanager te worden? Wil je artiesten begeleiden op hun weg naar professionaliteit? Of misschien ben je vastbesloten om serieus werk te maken van het management van je eigen act. Als je wilt leren hoe een platenlabel, concertboeker of publisher werkt, of als je meer wilt ontdekken over financiering, dan is dit traject absoluut iets voor jou!

Pop in Limburg, in samenwerking met ECI Cultuurfabriek en D-Drive, biedt een inspirerend coachingstraject aan dat bestaat uit een half jaar vol boeiende lessen, verhelderend leesmateriaal en leerzame luistermomenten. Wij nodigen ambitieuze Limburgse muziekmanagers in spé uit (geboren of woonachtig in Limburg) om deel te nemen aan deze cursus.

Wat houdt de cursus in?
Deze intensieve cursus bestaat uit 7 kernonderdelen: Management, Live-optredens, Platenlabels, Publishing, Financiering, Mentale gezondheid en Marketing. In de laatste bijeenkomst presenteren de deelnemers de jaarplannen voor hun artiesten en krijgen zij de mogelijkheid om op te treden. De fysieke lessen vinden ongeveer eens per maand plaats op dinsdagavonden in de ECI Cultuurfabriek te Roermond. Daarnaast zijn er 5 online bijeenkomsten, een actieve WhatsApp-groep en uitdagende luister-en leesopdrachten. Onze lessen bieden een combinatie van theorie, interactieve vraag-en-antwoordsessies en inspirerende gastdocenten. Alle docenten zijn experts uit de muziekindustrie.

Jouw artiest en het jaarplan
Tijdens de cursus breng je jouw eigen artiest mee om te managen, of wij helpen je bij het vinden van een geschikte artiest die bij jou past. Samen met deze artiest ga je een jaarplan opstellen waarin alle cursus onderdeleneen plaats krijgen. Hierbij ontvang je persoonlijke begeleiding, want hoe schrijf je zo’n plan en hoe voer je het vervolgens uit? De cursus wordt afgesloten met een live eindpresentatie waarin je jouw plannen kunt presenteren.

Praktische informatie

 • Periode: september 2023 tot en met maart 2024
 • Data fysieke lessen: 12 september, 31 oktober, 7 november, 27 november, 19 december, 30 januari, 27 februari
 • Datum eindpresentatie/show: 14 maart 2024
 • Tijden: 19:00-21:30 uur
 • Locatie: ECI Cultuurfabriek -Roermond
 • Je brengt zelf een artiest mee of wij zoeken een geschikte artiest voor je.
 • Naast de lessen werk je (verder) aan opdrachten.
 • Een deel van de lessen zal ook toegankelijk zijn voor niet-cursisten.

Kosten
Dit unieke cursusprogramma wordt kosteloos aangeboden aan de deelnemers door de samenwerkende partijen: Pop in Limburg, ECI Cultuurfabriek en D-Drive. Het doel van deze cursus is om de muziekindustrie in Limburg op een duurzame manier te versterken.

Aanmelding
Dit traject is geschikt voor jou als je jezelf herkent in de volgende punten:

 • Je bent actief als beginnend muziekmanager of als artiest die zijn/haar eigen act managet.
 • Je bent gedreven en wilt het liefst je geld verdienen in de muziekindustrie.
 • Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit.
 • Je wilt investeren in je eigen ontwikkeling.
 • Je bent afkomstig uit of woont in de provincie Limburg.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan door een e-mail te sturen mét motivatiebrief naar marije@popinlimburg.nl. Aanmelden is mogelijk tot en met 12 augustus. Vervolgens ontvang je een uitnodiging voor een gesprek, waarin je jouw motivatie kunt toelichten en vragen kunt stellen over het traject. De selectieprocedure vindt plaats in de laatste week van augustus.

De Cursus Muziekmanagement wordt mede mogelijk gemaakt door Pop in Limburg.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht