Nieuws

Corona-proof jazz concerten in oktober op verschillende locaties

Vierde editie jazzfestival Autumn Leaves

Jazzfestival Autumn Leaves keert ook dit jaar weer terug in Venlo. Na de succesvolle edities van afgelopen drie jaar staat dit jaar de maand oktober in het teken van jazz. Het gaat in totaal om zeven concerten verdeeld over verschillende locaties in de stad: Poppodium Grenswerk, De Maaspoort Theater & Events, Café Take Five en Café de Klep. Autumn Leaves is een samenwerking tussen Grenswerk, de Maaspoort en Take Five.

Poppodium Grenswerk, De Maaspoort Theater & Events, Café Take Five en Café de Klep hebben zich wederom samengepakt en organiseren een reeks jazzconcerten in het seizoen waar jazz voor gemaakt lijkt, de herfst. Alle concerten van Autumn Leaves zullen corona-proof worden ingestoken. Dit betekent een beperkt aantal bezoekers en verdere maatregelen. Deze maatregelen verschillen per podia en zijn te vinden via de websites van Grenswerk en de Maaspoort. Losse tickets voor de concerten zijn verkrijgbaar via de websites van Grenswerk en de Maaspoort. Er is dit jaar geen passe-partout mogelijkheid.

De jazzmaand wordt op vrijdag 2 oktober afgetrapt door BRUUT! + Anton Goudsmit in Grenswerk. BRUUT! & Anton Goudsmit gaan surfen. De vijf heren doken in hun grootouders’ platenkasten en stortten zich op de surfmuziek uit de jaren ’60. Twee dagen later, op zondag 4 oktober, staat Scratch Jazz in Take Five. Scratch Jazz is een groot coachings-traject voor jonge jazzmuzikanten in de regio Venlo.

Op zondag 11 oktober is het tijd voor de bijzondere uitvoering van Murakami door Ikarai. Samen met vocaliste Sanne Rambags (winnares Edison 2019) en visual artist V&J geeft het ensemble Ikarai een nieuwe draai aan Haruki Murakami’s legendarische verhaal ‘Kafka on the Shore‘. Een dag later opent De Klep haar deuren voor Jazz in de Klep. Mike Roelofs treed deze avond op met Nicolas Simion (tenor sax/klarinet/fluit/bas klarinet) onder de noemer ‘Anaphora Diary’.  Mike Roelofs zal deze avond tevens een nieuw album presenteren.

Vrijdag 16 oktober brengt het Ben van den Dungen Quartet een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek in Grenswerk. Coltrane is een van de meest invloedrijke saxofonisten aller tijden. Hij verwierf bekendheid tijdens zijn periode bij Miles Davis en zijn soloprojecten sloegen in als een bom. De LP’s ‘Blue Trane’ en ‘Giant Steps’ verwonderden vriend en vijand en waren van meet af aan klassiekers.

Een week later (23 oktober) speelt Jimmy Rosenberg in de Maaspoort. Iedere liefhebber van gypsy jazz ter wereld kent Jimmy Rosenberg. Zijn levensverhaal is een begrip en zijn carrière duurt nog immer voort. Jimmy Rosenberg – geboren in Asten maar woonachtig in Helmond – was als tiener reeds een wereldster.

We sluiten Autumn Leaves 2020 af op zondag 25 oktober in Take Five. Hier is een heel intiem (en uniek!) concert van Baer Traa en Thimo Gijezen. Voor deze zeer unieke show zijn door corona-restricties slechts 12 (!) tickets verkrijgbaar.

 

AUTUMN LEAVES 2020

Vrijdag 2 oktober 2020                   BRUUT! + Anton Goudsmit [Grenswerk]

Zondag 4 oktober 2020                  Scratch Jazz [Take Five]

Zondag 11 oktober 2020                Ikarai: Murakami [Maaspoort]

Maandag 12 oktober 2020            Jazz in de Klep: Mike Roelofs & Nicolai Simion [De Klep]

Vrijdag 16 oktober 2020                 Ben van Dungen Quartet: Tribute to Coltrane [Grenswerk]

Vrijdag 23 oktober 2020                 Jimmy Rosenberg [Maaspoort]

Zondag 25 oktober 2020                Baer Traa + Thimo Gijezen [Take Five]

Voor alle concerten zijn losse tickets verkrijgbaar via www.grenswerk.nl & www.maaspoort.nl. Het optreden van Scratch Jazz in Take Five is gratis toegankelijk.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht