Nieuws

Conincx Pop, nummer 37!

“Voor diegene die het altijd nog niet weet”
Snel komt zaterdag 6 juli dichterbij en daarmee ook de 37ste editie van Conincx Pop aan de Maas in Elsloo. Tja, wat moet je daar nog over zeggen? In ieder geval; nog altijd een eendaags, eigenzinnig en alternatief festival. Niet met grote en bekende namen, maar met kwalitatieve bands die er nog voor gaan om……………………………mogelijk een stapje verder te komen en meer bekendheid te verkrijgen. Niet altijd een must, maar wel mooi meegenomen. Conincx Pop is naast de eigenzinnige programmering ook bekend geworden om het hoge reünie gehalte en daar is helemaal niks mee. Een muzikale dag, met veel gezelligheid op een mooie en unieke locatie waar je samen met vrienden en bekenden kunt genieten van een goede atmosfeer.

Aan alles is gedacht; goede muziek, een ‘natje (speciaal bieren bar, mix drankjes naast het gebruikelijke uitgebreide aanbod) en een uitgebreid ‘droogje’. Natuurlijk voor de kinderen is er naast het fanatiek ophalen van lege bekers ook weer een heuse kinderanimatie.

De Muziek
Ook dit jaar weer een mooi gevuld internationaal programma met 8 bands. Drie bands doen een tour in Europa en hebben elk maar één optreden in Nederland en dat is op Conincx Pop. Dit zijn Future Dub Orchestra, die ons festival afsluiten. Hiervoor (op de beste spot!) zal Curse of Lono aantreden en in de middaguren komen de Make-Overs uit Zuid Afrika met z’n tweetjes even langs.

Verder zal KRAS de Limburgse eer hooghouden, alhoewel…………………..ook de zangeres Merel alias Blackbird heeft Limburgse roots. Good old Hans Dulfer plays Blues zal jullie niet teleurstellen en uit Mexico kunnen de twee dames en heren van Le Butcherettes voor een spraakmakend optreden zorgen. Last maar zekere not least neemt de Duitse band Wucan ons mee in hun eigen psychedelische krautrock, zoals ze het zelf noemen, gitaren, maar ook met een dwarsfluit erbij.

Al met al voldoende muzikale ingrediënten om ook de 37ste editie weer goed de geschiedenisboeken in te laten gaan. Nog niet overtuigd? Kom het zelf zien en ervaren, op zaterdag 6 juli, vanaf 14:00 uur ben je welkom!

Oh ja, dit jaar speelt in elke band minimaal een vrouw. Doen ook wij nog iets aan de goede verdeling tussen mannen en vrouwen in de muziek scene!

Verdere info: www.conincxpop.nl en volg ons op FB, Instagram en Twitter

Gerelateerde artikelen met Conincx Pop, nummer 37!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht