Nieuws

Conincx Pop is OKE: “Opnieuw 9 bands gratis op 7 juli ”

De line-up voor de 36ste editie van Conincx Pop staat vast. Het heeft even geduurd, maar 9 bands zullen op zaterdag 7 juli optreden op het festivalterrein aan de Maas in Elsloo. Na de vorige editie van het vorig jaar was er grote onzekerheid of er nog een volgende Conincx Pop zou komen. Na vele edities met slecht weer was de kas leeg en dus geen geld meer voor een volgende. Tijdens de kerst 2017 heeft de Ondernemersvereniging Kern Elsloo (OKE) een Aelser Hoes georganiseerd waarvan de opbrengst aan Conincx Pop is geschonken. Deze opbrengst, samen met de ‘reguliere’ sponsoring heeft ervoor gezorgd dat de 36ste editie een feit is.

Vele inwoners van Elsloo (en omstreken), ondernemers en bedrijven hebben laten zien in hun bijdrage dat Conincx Pop zijn plek verdiend en niet mag verdwijnen van de festivalagenda. Wij als stichting willen heel graag hier iets voor terug doen en dat is gelukt! Er staat een nieuwe editie voor de deur met een gevarieerd programma zoals iedereen dat van ons gewend is. Een internationaal programma, wat we graag even voorstellen.

Uit eigen land Knarsetand, lekker creatief, eigenwijs en swingend. Hippe Gasten, de band die op een familiefestival niet mag ontbreken, voor jong en oud. Uit onze eigen Provincie Wanklank, aanwezig op de eerste editie en na een sabbatical  van 35 jaar terug op de 36ste. Onze Zuiderburen mogen natuurlijk ook niet ontbreken; het duo Equal Idiots, veel te horen op Studio Brussel en bijna geen toelichting meer nodig hebben. De Evil Empire Orchestra met de rauwe soulzang , van hun zangeres en de groovende 7 koppige band. Uit Spanje zal de linkshandige Susan Santos menige blues rock veteraan versteld doen staan. Uit Slovenië zal Happy Ol’ McWeasel hun opzwepende Ierse(!) folk-punk-rock ten gehorde brengen. Algiers uit de Verenigde Staten zal met hun experimentele muziek menige luisteraar op het verkeerde been zetten en als laatste Ierse King Kong Company die op Conincx Pop zelfs dance ten gehore zullen brengen.

Conincx Pop is terug, een programma met een andere touch; met dance en minder rock. Het schiet weer lekker alle kanten op, zoals dat bij Conincx Pop hoort…………………….hopelijk doet het weer dit deze keer niet!

Meer info op www.conincxpop.nl

Gerelateerde artikelen met Conincx Pop is OKE: “Opnieuw 9 bands gratis op 7 juli ”

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht