Nieuws

Concert Henk Steijvers in De Gelagkamer

Op zondag 6 mei a.s. treedt Henk Steijvers op om 16.00 uur op in “De Gelagkamer” van “De Gouverneur” te Maastricht aan de Boschstraat 105 D. Hij neemt het publiek die middag mee op een muzikale rondgang door zijn indrukwekkende muzikale loopbaan. Henk wordt daarbij muzikaal ondersteund door Thijs van Thoor, de vaste toetsenman van Janse Bagge Bend.

Henk Steijvers (1949) kun je de vader van de hedendaagse Limburgs(talige) roots-muziek noemen. Hij was mede-oprichter van de legendarische (studio)groep Carboon die in de jaren zeventig veel succes had met twee dialect-elpees over het mijnwerkersbestaan: Witste nog koempel (1976) en D’r letste koempel deet de lamp oet (1979).  In 2015 was het 50 jaar geleden dat in de ‘Mijn-nota’ de sluiting van alle steenkolenmijnen werd aangekondigd. Carboon verzorgde tijdens dat ‘Jaar van de Mijnen’ twaalf uitverkochte schouwburgavonden als herinneringsode aan de mijnhistorie.

Höbste al gesjreve?

In 1983 was Henk, als lid van de in 1979 opgerichte Janse Bagge Bend, getuige van het succes van hun Sollicitere. Het nummer bereikte plaats 8 in de Nederlandse Hitparade. Tot op heden is geen enkele Limburgstalige band dit gelukt ( Bestel Mar bereikte plaats 13, maar dit tussen haakjes). Die hit betekende ook dat de JBB het Pinkpop-festival van dat jaar mocht openen.

Andere bekende nummers van ‘de moeder van alle dialectgroepen’ zijn bijvoorbeeld Blief biej de mam en Proemevlaai waarmee de negen mans-band tot op de dag van vandaag nog steeds optreedt en volgend jaar ook het 40-jarig jubileum hoopt te vieren.

Kaarten & informatie
Kaarten voor dit unieke optreden zijn verkrijgbaar via de ticketservice van het Belgisch Speciaal Bieren-café ‘De Gouverneur’ (via de website http://www.degouverneurmaastricht.nl onder ‘Events’).
De entreeprijs bedraagt € 10,- (excl. ongeveer € 1,- reserveringskosten).
Bovendien is er de mogelijkheid om als entreekaart een zogeheten ‘speciale bierenkaart’  (ticket plus twee speciaalbieren) van ‘De Gouverneur’ aan te schaffen (€ 18,09, excl. reserveringskosten).

Zie ook: facebook.com/rootsunlimited

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht