Nieuws

Concert en CD-presentatie Dan Tuffy, BJ Baartmans & Madelief van Vlijmen

Zaterdag 4 april Magisch Theatertje Maastricht
MAASTRICHT – Zaterdag 4 april presenteert de Australische singer-songwriter / storyteller / gitarist / producer Dan Tuffy zijn tweede ‘Songs from Dan’ album Letters of Gold in het Magisch Theatertje aan de Molenweg 4 in Maastricht. Nederlands snarentovenaar B.J. Baartmans begeleidt hem die avond samen met zijn vaste bassiste Madelief van Vlijmen.

De Australische singer-songwriter Dan Tuffy (geboren in New South Wales en een van topnamen in de internationale roots-scene) woont en werkt inmiddels al ruim twintig jaar in Wageningen. Hij werd bekend als bassist van de uit zijn geboorteland afkomstige indiefolkformatie Wild Pumpkins At Midnight (1984-1998), later als zanger/gitarist van het Wageningse ruwhouten americana trio Big Low (2002-2014) en maakt als gitarist nog altijd deel uit van het Balkankwartet Parne Gadje (2002-heden).
Songs From Dan
Letters of Gold is geen tribute-verzamelaar, zoals de titel lijkt te suggereren, maar een verzameling van zijn allerbeste, nieuwe liedjes. De muziek van Dan Tuffy komt het best tot zijn recht in een rustige omgeving en als je als luisteraar er ook de rust voor op brengt. Met zijn (akoestische) gitaar speelt en ‘praat-zingt’ hij met een intens gevoel zijn ingetogen, verhalende liedjes. Zijn muziek zou prima rond een kampvuur passen, een plek bij uitstek om naar verhalen te luisteren. Vandaar dat er traditiegetrouw ook een mooi kampvuur zal branden in de aangrenzende weide van het Magisch Theatertje om in de juiste stemming te komen en te blijven voor een mooie avond vol prachtige songs, storytelling en muziek.

BJ Baartmans
Najaar van 2018 vierde BJ Baartmans (1965) zijn 20 jarig jubileum als singer-songwriter en  uitvoerder van eigen werk. Eerder was hij al actief als songschrijver en gitarist in verschillende bands maar het album The Pawnshop Guitar Chase uit 1998 was de eerste van een dertiental ‘BJ’-albums. Muzikaal bevinden die zich op een kruispunt van folk, blues, soul en pop: Americana. Zijn meest recent album is VERZAMELAAR, bevat 13 liedjes en een titel die meerdere manieren de lading dekt. Baartmans – behalve producer (o.a. van het eerste binnenkort te verschijnen soloalbum van Jack Poels) met een eigen studio – heeft als muzikant een keur aan snaarinstrumenten tot zijn beschikking.

Tickets & info
Tickets (€ 14 / € 17, kassa) & info via: www.rootsunlimited.nl of info@ap-artevents.nl / www.ap-artevents.nl

De organisatie van het concert is in handen van Roots Unlimited Maastricht (www.rootsunlimited.nl) en Ap Art Events (http://www.ap-artevents.nl).
Zie ook: http://www.songsfromdan.com  / https://www.bjbaartmans.nl

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht