Nieuws

Concert-app Gigit lanceert Android-versie

Nederlandse start-up zet vervolgstappen na succesvolle start
Goed nieuws voor concertgangers met een Android-telefoon: Concert-app Gigit lanceert vandaag delangverwachte Android-versie.

De mobiele app waarin muziekliefhebbers de concerten die ze bezoeken opslaan, beoordelen en delen met hun muziekvrienden, werd in juli vorig jaar gelanceerd voor iPhone. “Het was een test om te kijken of concert- en
festivalgangers eigenlijk wel zaten te wachten op een app als Gigit”, vertelt mede-initiatiefnemer Jannis van den nHeuvel. “Ondertussen zijn we ruim 10.000 concerten verder, hebben we twee wekelijkse items op KINK Radio, starten we een podcast met Giel Beelen en zijn veel poppodia, festivals, muziekmedia en andere spelers in de muziekindustrie erg enthousiast. We mogen dus wel stellen dat de test geslaagd is. Hoog tijd voor vervolgstappen.”

Meer dan alleen Android
De app-ontwikkelaars verzamelden feedback van de gebruikers om de app verder te ontwikkelen. Dit resulteerde in een geheel vernieuwde app. Van Den Heuvel: “Verreweg het meest gehoorde commentaar was dat men Gigit voor Android miste. Maar bijvoorbeeld ook dat het toevoegen van een concert te veel handelingen kostte. Dat moest makkelijker en sneller kunnen.” De “flow” van de app ging daarom op de schop. Waar gebruikers eerst  een concert zelf moesten aanmaken, kunnen ze nu zoeken in een database die samen met Podiuminfo.nl werd ontwikkeld. “Als het concert dat je zoekt hier al in staat, dan heb je het binnen twee kliks aan je eigen tijdlijn (die wij de Liveline noemen) toegevoegd. Dat scheelt een hoop.”

Is de klus nu geklaard? “Nee zeker niet, we beginnen net! We hebben nog een waslijst aan ideeën die we aan de app toe willen voegen en we krijgen dagelijks weer nieuwe ideeën van de gebruikers toegestuurd. We zetten vandaag weer een mooie stap, maar klaar zijn we nooit!”

De vernieuwde versie van Gigit is nu te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store.

Over Gigit
Gigit is een concert- en festival-app van Nederlandse bodem. In de app delen muziekliefhebbers hun concertervaringen met elkaar. Hierdoor ontstaat een sociaal netwerk voor concertgangers en een continu groeiende database van publieksrecensies. Wat Untappd is voor bierliefhebbers, IMDb voor filmfanaten en Runkeeper voor hardlopers, is Gigit voor concertgangers. De start-up is gevestigd in het Limburgse Horst en bestaat uit 4 muziekliefhebbende ondernemers die reeds hun sporen verdienden in digitale marketing en app development. De Gigit-app is te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store. Meer over Gigit op https://getgigit.com 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht